Aktuális

Megsérült a NASA minihelikoptere, nem repülhet többet a Marson

Átadták a Fradi Fair Play díjait

Az FTC egy ifjú sportolója és két szakembere részesült Fradi Fair Play díjban a szerda esti ünnepélyes gálán.
Tóth Róbert, az FTC-Telekom bajnoki címvédő női labdarúgócsapatának masszőre, Fekete Dorina maratoni kajakversenyző és Reha Gábor, az NB I-es labdarúgócsapat orvosa, a Fradi Fair Play díjazottjai az Elek Gyula Arénában rendezett gálán (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az Elek Gyula Arénában – főként zöld melegítőbe öltözött fiatal sportolók és korábbi díjazottak jelenlétében – megtartott eseményen az idén két kategóriában hárman részesültek kitüntetésben, és kisfilmen felidézték az elmúlt két év jutalmazottait is. „A sportolói pálya véges, de sportszerűen egy életen át lehet élni” – hangsúlyozta beszédében Bácsi Péter világbajnok birkózó, a Fradi Fair Play Bizottság társelnöke.

„Az igazi zöld-fehér hős” elismerést vehette át 2022-ben Fekete Dorina maratoni kajakversenyző, az U23-as Európa-bajnokságon tanúsított sportszerű cselekedetéért.

A „Fradi Szív” kategória elismerésben részesült Reha Gábor,

az NB I-es labdarúgócsapat orvosa, aki magánemberként, szurkolóként egy válogatott mérkőzés előtt visszahozta az életbe rosszul lett szurkolótársát. A díj másik jutalmazottja Tóth Róbert, az FTC-Telekom bajnoki címvédő női labdarúgócsapatának masszőre, szintén életmentő cselekedetéért.

A zöld-fehér egyesület 2017 óta ismeri el saját fair play díjával arra érdemes versenyzőit, szakembereit, de az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem jöhetett létre a közös ünneplés, a gála.

Ajánljuk még