Baleset

Meghalt egy nő, miután frontálisan egy vontatónak ütközött

Saját televíziót indít a Gyurcsány-párt

| Szerző: hirado.hu
Gyurcsány Ferenc pártelnök, a DK és a hozzá közelálló portálok is hetek óta arra célozgatnak, hogy decemberben elindul saját tévéjük. Ez egy újabb nagy lépés afelé, hogy Gyurcsányék végképp maguk alá gyűrjék a többi baloldali pártot, és megerősítsék vezető szerepüket az ellenzékben.

Lesz mit nézni december 2-án 18 órától – posztolta korábban Gyurcsány Ferenc pártelnök, a minap pedig a Demokratikus Koalíció. A Gyurcsány-párthoz közelálló Ellenszél.hu „rendkívüli” hírként közölte: „A DK újabb nagy dobásra készül: megcsinálják, amit évek óta halogat az ellenzék, saját televíziót indít”.

Ennek bizonyítására a portál csokorba szedte azokat a videókat, amelyek ezt alátámasztják. „Van, akinek a tévé hazugság, nekünk igazság”, „Van, akinek a tévé mások megalázása, nekünk értékek közvetítése”, „Van, akinek a tévé propaganda, nekünk közszolgálat” – ilyen mondatok hangzanak el a DK videóiban, amelyek mind a „lesz mit nézni” szlogennel zárulnak.

A Nyugatifény.hu szintén átütő információként tálalta az üzenetet: „BRÉKING: Kiderült, mire készül hetek óta a DK – Erre senki sem számított” – írták.

A DK immár a nyilvánosságban is meg akarja előzni baloldali vetélytársait, akiket már jó ideje nyíltan és vállaltan maga alá akar gyűrni – állapította meg a Magyar Nemzet, felidézve: a Partizán című műsorban

Gyurcsány Ferenc köntörfalazás nélkül beszélt arról, hogy „újra kell rendezni az ellenzéki térfelet”, ahol pártjáé a vezető szerep, és amely immár „nem fél alkalmazni az erejét”.

„A DK arra tör, hogy maga rendezze össze ezt a hat pártot valamilyen módon egy gravitációs ponton […] ma a DK közjogilag a legerősebb ellenzéki párt. Annyi támogatónk van, mint a Momentumnak, a Jobbiknak meg az MSZP-nek együtt. Itt tartunk” – értékelt a bukott miniszterelnök. Később a közösségi oldalán az egész baloldalnak címezve azt írta, hogy „egy pártnak mindenki mástól megkülönböztethető mondanivalója kell legyen. Ha ilyen nincs, akkor szűnjön meg, olvadjon be egy másik pártba vagy alakuljon át közéleti civil társasággá!”

Kapcsolódó tartalom

Az utóbbi időben látványosan megugrott a DK-ba átlépők száma, ám míg korábban ez leginkább az MSZP-re volt jellemző, Gyurcsányék most már a teljes baloldali palettáról csábítanak át magukhoz politikusokat – mutatott rá a lap, emlékeztetve arra, hogy legutóbb egy jobbikos miskolci önkormányzati képviselő, Szilágyi Szabolcs jelentette be, hogy átigazol Gyurcsányék frakciójába. Nem sokkal korábban a Párbeszéd erzsébetvárosi alpolgármestere, a párt egyik alapítója, Szücs Balázs ült át nemcsak helyi DK-frakcióba, hanem a pártba is. Alig egy hónapja pedig Déri Tibor, Újpest polgármestere jelentette be, hogy kilép a Momentumból, a Fővárosi Közgyűlésben pedig a DK frakciójához csatlakozik – a pártba egyelőre még nem lépett be.

Ajánljuk még