logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mutatjuk, hol havazhat

Kedden délnyugat felől mediterrán ciklon vastagodó felhőzete húzódik fölénk – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
(Forrás: OMSZ)

Kedden a legtöbb helyen megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik. Ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon vastagodó felhőzete húzódik fölénk, az időszak alatt így az ország nagy részén erősen felhős, vagy borult, párás idő várható. Ez alól egyedül az északkeleti, keleti megyék jelentenek kivételt, arrafelé inkább csak a fátyolfelhőzet növekszik meg.

Kedd éjfélig legfeljebb szitálás fordulhat elő, majd a hajnali óráktól dél felől gyenge esőre is lehet számítani, amely az Alpokalja felé haladva egyre inkább havas esőbe, a hegyekben (főleg Soproni- és Kőszegi-hegység) gyenge havazásba vált. A keleties szelet ma a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések, éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd az északkeletire forduló szél csak néhol élénkülhet meg.

(Forrás: OMSZ)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, de a vékonyabb felhőzettel borított északkeleti fagyzugos helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 8 fok között alakul.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

Ajánljuk még