Baleset

Meghalt egy nő, miután frontálisan egy vontatónak ütközött

Magyar népdal zúg a kerekek alatt az ország második zenélő főútján - VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Elkészült az ország második zenélő főútjának első szakasza, amely ezúttal egy népdallal szórakoztatja az autósokat.

Zenélő út lett a 37-esből. A 37-es főút kétszer két sávosra bővítése során a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában elkészült az ország második zenélő szakasza. Mostantól, aki Szerencs térségében arra autózik és megfelelő sebességgel halad át a speciális burkolati jeleken, az „Érik a szőlő” című nótát hallhatja” – számolt be Facebook-oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Hétfőn megnyitották a főút jobb, illetve a bal pályájának mindkét sávját a forgalom számára az újharangodi és a bekecsi csomópontok között, mintegy 10 km-es szakaszon, amely a zenélő utat is magába foglalja – tették hozzá.

A Magyar Építők stábja már felavatta a zenélő utat. A projekt teljes befejezése 2023 áprilisára várható, addig ez az útszakasz munkaterület marad, így a kétszer két sávos megnyitást követően is óránkénti hetven kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben a főúton.

Az ország első zenélő főútjának, az R67-esnek az első szakaszát 2019-ben adták át Somogyabodnál. Ott a Republik – 67-es út című dala szól a kerekek alatt.

Ajánljuk még