logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

KAVOSZ: A Széchenyi-kártya az egyik legsikeresebb gazdaságfejlesztési eszköz

A Széchenyi-kártya húszéves története bebizonyította, hogy az egyik legsikeresebb gazdaságfejlesztési eszköz, jelentős szerepet tölt be a kis- és középvállalkozói (kkv-) szektor finanszírozásában – hangsúlyozták a Széchenyi-kártya program fennállásának 20 éves évfordulójára rendezett ünnepségen felszólalók kedden, Budapesten.

Krisán László, a Széchenyi-kártya programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, a Demján Sándor nagyvállalkozó kezdeményezte Széchenyi-kártya a gazdaság és a politika sikeres együttműködését mutatja, a termék nehéz időkben bizonyította válság- és időállóságát.

Kiemelte,

a kártya a vidék hitelezőjévé is vált, a kibocsátott Széchenyi-kártyák 75 százaléka vidéki vállalkozásokhoz került.

Krisán László méltatta a kormány elkötelezettségét a kkv-k finanszírozásában, a Széchenyi-kártya támogatásában, és megköszönte a rendszerben együttműködő bankok, intézmények, vállalkozások munkáját.

Kapcsolódó tartalom

A KAVOSZ vezérigazgatója ismertette, hogy a Demján Sándor által vizionált 100 ezer helyett mostanra 600 ezer hiteligénylést fogadtak be Széchenyi-kártyán keresztül, amiből 430 ezer hitelszerződés már megvalósult mintegy 5700 milliárd forint értékben.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hangsúlyozta,

a Széchenyi-kártya együttműködésen alapuló termék, kritikus időszakban segítette a kkv-k hitelezését, fennállása óta egyre nagyobb hányadot tölt be a kkv-k hitelezésében.

A vállalati hitelezést nem szabad abbahagyni – jelentette ki Parragh László, aki fontosak nevezte a fenntartható gazdasági növekedés meglétét, és a kihívások között említette a társadalmi és gazdasági erőforrások összehangolását a technológia új világában.

Az MKIK elnöke jelezte, a KAVOSZ a húszéves tapasztalatra építve hamarosan megjelenik a vállalkozások fejlesztését segítő új területeken is.

Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy

a Széchenyi-kártyának jelentős társadalmi hatása is van a gazdasági mellett, küldetése egybecseng a VOSZ céljával, a magyar vállalkozások segítésével.

A VOSZ elnöke elmondta, szövetségük jövőre lesz 35 éves, és a szervezet 5 éves stratégiája mentén aktívabb, szervezettebb munkával kívánja segíteni a vállalkozásokat, egyebek közt bővítik vállalkozásfejlesztő tevékenységüket.

Az ünnepségen jubileumi kártyákat adott át sikeres vállalkozásoknak Orbán Viktor miniszterelnök, Parragh László, Eppel Ján és Krisán László a közreműködő bankok, pénzintézetek vezetőinek közreműködésével, továbbá jubileumi díjjal ismerték el a bankok, a garanciaintézményeik vezetőit, a KAVOSZ ügyintézőit.

Kiemelt képünk: Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a Széchenyi-kártya program fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a budavári Főőrség épületében 2022. november 29-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még