logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ellopta a holttest mellett lévő horgászzsákot: „Az futott át az agyamon, hogy neki már úgysem kell”

| Szerző: hirado.hu
Egy tó partján meghalt horgász bottartó zsákját lopta el a gyanú szerint egy a férfi.
(Fotó: Police.hu)

Az őrbottyáni rendőröket a Csörög és Sződ települések között található Ordas-tóhoz riasztották 2022. június 15-én, miután meghalt az egyik, oda horgászni érkezett férfi. Kiderült, valaki ellopta az 56 éves elhunyt holtteste mellett lévő horgászzsákot, amelyben két bot és egy teleszkópos merítőszák volt – számolt be hivatalos oldalán a rendőrség.

A helyi nyomozók másfél nappal később már kutatási határozottal a kezükben érkeztek a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, 62 éves, pilisborosjenői férfi otthonába, ahol az elhunyttól ellopott, 175 ezer forintos horgászfelszerelést hiánytalanul lefoglalták.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrség azt írta, a gyanúsított a kihallgatásakor beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy éppen pecázott, amikor azt látta, a közelében lévő férfi hirtelen rosszul lett és ráborult a horgászládájára. Állítása szerint odaszaladt hozzá, segítséget hívott, és próbálta újraéleszteni a férfit, amit a mentők folytattak – sikertelenül.

Közben észrevette az elhunyt férfi horgászfelszerelését, amit összepakolt és hazavitt. „Ott, akkor az futott át az agyamon, hogy neki már úgysem kell” – magyarázta.

A rendőrség a 62 éves férfivel szemben a lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait az átadta az ügyészségnek.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még