Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

Azonosították a HÉV előtt centikkel átsurranó furgon vezetőjét

| Szerző: hirado.hu
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt átsuhanó autóst.

A Budapesti Autósok Közössége múlt pénteken osztott meg egy fedélzeti kamerás felvételt a honlapján. A novembern közepén rögzített felvételen az látható, amint egy furgon kis híján összeütközik a szabályosan közlekedő, Csömör felől az Örs vezér tér irányába tartó HÉV-vel – írta honlapján a rendőrség.

A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság a felvétel kapcsán azonnal eljárást indított, hivatalosan bekérte az eredeti felvételeket, majd néhány napon belül azonosította, és kihallgatta a cselekmény elkövetőjét.

Az eljárás adatai szerint egy férfi az általa vezetett furgonnal november 17-én Zuglóban a Szentmihályi út – Kerepesi út kereszteződésénél lévő vasúti átjáró piros jelzése ellenére egyenesen áthaladt az érkező HÉV előtt.

A baleset bekövetkezése csak hajszálon múlt.

A videófelvétel alapján a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A zuglói nyomozók azonosították a járművezetőt.

A 27 éves férfi gyanúsítotti kihallgatása során elismerte, hogy piroson ment át a teherautóval. Azt mondta, hogy nem ismerte a környéket, és figyelmetlensége miatt nézte be a lámpát. A férfi az ellene folyó eljárásban szabadlábon védekezhet.

Ajánljuk még