logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Kossuth téren tartottak tüntetést a pedagógusokért szombaton

| Szerző: hirado.hu
A pedagógus szakszervezetek és a noÁr mozgalom hirdette meg november 26-ra az újabb tüntetést, ahol továbbra is a pedagógusok béremeléséért álltak ki a résztvevők. Az akcióhoz több civil szervezet mellett a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége is csatlakozott.

A résztvevők először a Belügyminisztériumhoz mentek, ahol a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ), valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) képviselői egy 9 pontos petíciót adtak át az őrségnek. Ezután átvonultak az Országházhoz, ahol a tanárok, az óvónők, a szülők és a diákok képviselői szólaltak fel. A rendezvényen megszavaztatták a résztvevőkkel a 9 pontos követelésüket. A demonstráción a 26 éves autista gyerekét nevelő szülőként Pataki Klára azok nevében beszélt, akik egész nap a különleges nevelési igényű gyerekeiket nevelik.

A PDSZ, a PSZ és a noÁr mozgalom közös szombati akciójához több civil szervezet mellett a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége is csatlakozott.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége úgy indokolta részvételét: „közös sorsunk, életünk, jövőnk legfontosabb elemei közé tartozik az oktatás-nevelés és az egészségügy”.

Mint írták, ezzel a pedagógusok is tisztában voltak, amikor 2021 nyarán kiálltak a magyar egészségügy javításáért szervezett demonstráción.

A kiemelt kép illusztráció: a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) országos demonstrációja Budapesten, a Kossuth téren, 2019. november 30-án. (fotó: MTI/Mónus Márton)

Ajánljuk még