logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megnyílt a Regőczi Alapítvány jótékonysági árverésének kiállítása

Ismét a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyerekek megsegítésére rendez árverést a Regőczi Alapítvány december 10-én a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósházban, ahol pénteken kiállítás nyílt az aukció anyagából.

Az árverésen 169 olyan tételre lehet licitálni, amelyeket Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita külföldi útjain és hazai találkozóin kapott ajándékba.

Áder János az aukciós kiállítás péntek esti megnyitóján felidézte, hogy az alapítvány októberben tartott jótékonysági árverése nagy sikerrel zajlott. Ekkor 222 tételre lehetett licitálni 4,5 millió forint összkikiáltási értékben, és az árverés végül 18 millió forint feletti leütéssel zárult, csaknem négy és félszeres emelkedést produkálva.

Annyi tárgy gyűlt azonban össze, hogy egy aukcióra nem fértek be, noha az októberi licit több mint négy órán tartott – idézte fel.

Mint hozzátette, a december 10-i árverésen ugyan kevesebb tételre lehet licitálni, mint szeptemberben, az összesített kikiáltási ár azonban jelentősen magasabb, csaknem 20 millió forint.

Áder János elmondása szerint a cél ugyanaz: hosszú távon segíteni a Covid-árvákat, nemcsak nagykorúságukig, hanem a diploma vagy valamilyen szakmai képesítés megszerzéséig. Az aukció anyagát bemutató kiállítás december 9-ig látható a Balaton utcai Nagyházi Galéria termeiben.

Kiemelt képünk: Herczegh Anita, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke (k), Soóky Marietta, a Nagyházi Galéria és Aukciósház ügyvezetője (b) és Nagyházi Lőrinc galériavezető (j) az alapítvány árveréséről tartott sajtótájékoztatón a galériában 2022. november 21-én. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ajánljuk még