Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

Jónak lenni jó! – Már több mint 39 millió forint gyűlt össze a közmédia jótékonysági kampányában

| Szerző: hirado.hu
Több mint 39 millió forintnál és csaknem 150 felajánlásnál tart a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akció. A felajánlott tárgyakat az MTVA december 18-án egy egész napos műsorfolyam során árverezi. el. Az összegyűlt pénzből pedig idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Szövetségét támogatja a közmédia – hangzott el az M1 híradójában.

A fényt és a színeket jelképezi az „Aki a Napot hozza” című festmény. A kép a mitológiában az éles látás szimbólumának is tartott sólymot ábrázolja. A műalkotást Vészabó Noémi ajánlotta fel. A művész azt mondja: maga is látásproblémákkal küzd, ezért csatlakozott a Jónak lenni jó! akciójához.

„Ezért érintett meg, hogy a vakok és gyengénlátóknak megy ez a felajánlás, mert egy kicsit szerintem minden betegség ráébreszti az embert, hogy nézzen magába, hogy egy picit többet bolyongjon a belső tájain és gondolkodjon el, hogy micsoda kegyelem az élet„– mondta.

Magyaros motívumokkal és modern stílussal készültek ezek a különleges, kézműves ruhadarabok. A Magyar Kézművesek Nonprofit Alapítványának felajánlása péntek délelőtt érkezett meg az MTVA székházába. Ezekre is lehet majd licitálni a december 18-ai egész napos műsorfolyamban.

A Jónak lenni jó! idei gyűjtéséhez folyamatosan érkeznek az adományok. Egy aláírt fotón a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász, Keleti Ágnes, és a szintén többszörös olimpiai bajnok, magyar származású úszó, Mark Spitz szerepel. A fényképet a Magyar Sportújságírók Szövetsége ajánlotta fel a látássérült gyermekek sport iránti szeretetét támogatva.

„Nagy élmény nekik is egy-egy ilyen sportesemény dacára annak, hogy a pályán történteket nem tudják követni, de olyan különleges hanghatásokat, zajokat jelent egy futballmeccs, hogy a lelkesedés, a közös szurkolás hangulata az ő rájuk is átragad, és nekik és életre szóló élmény” – mondta Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

Andrea Bocelli egyik próbáját hallgathatták meg látássérült és hátrányos helyzetű gyermekek a Magyar Állami Operaházban, 2013-ban, a Jónak lenni jó egyik első adásában. A világhírű olasz tenorista egy örökletes betegség miatt 12 éves korában veszítette el látását. A művész most egy üzenettel csatlakozott az adománygyűjtő akcióhoz.

„Szívből gratulálok azoknak, akik egy ilyen fontos és hasznos kezdeményezést valósítanak meg, és őszinte köszönetemet fejezem ki mindazoknak, akik nagylelkűen támogatják ezt a jótékonysági kampányt, amely minden évad alkalmával hátrányos élethelyzetű embertársainknak nyújt segítséget” – fogalmazott Andrea Bocelli.

Segíteni továbbra is a 13 600-as telefonszámon lehet, ahol a 96-os kódot kell tárcsázni. Egy hívás vagy szöveges üzenet ötszáz forint támogatást jelent a vakok és gyengénlátók számára.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még