logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Elvágom a torkod!” - üvöltötte a szomszédjának, a kiskunhalasi férfi, aki saját anyját is fogva tartotta

Letartóztatták azt a 44 éves férfit, aki rendszeresen terrorizálta szomszédját, valamint bántalmazta és bezárta saját édesanyját.

Egy kiskunhalasi férfi a gyanú szerint 2022 júniusa óta folyamatosan, napi rendszerességgel azzal fenyegette szomszédasszonyát, hogy kinyomja a szemét, elvágja a torkát, illetve különböző szitkokat kiabált át a kerítésen – írja a police.hu.

Ezen felül a gyanúsított 2022 júliusa óta folyamatosan, napi szinten veszekszik édesanyjával és több esetben bántalmazta is, valamint nem engedte, hogy elhagyja az ingatlant.

A bejelentést követően a kiskunhalasi rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a 44 éves férfit. Zaklatás és kapcsolati erőszak miatt őrizetbe vették a gyanúsítottat a nyomozók, akik kezdeményezték letartóztatását.

A törvény a testi sértés szintjét el nem érő, de a sértett emberi méltóságát súlyosan sértő erőszakos magatartásokat és a gazdasági ellehetetlenítést is bünteti. Súlyosabb megítélés alá esik az, aki cselekményét rendszeresen követi el.

Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut.

A rendőrség kiemelte, hogy amennyiben bárki úgy érzi, hogy saját maga vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es – ingyenesen hívható – segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat 06 80 20 55 20-as krízisvonalát. Ha azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még