Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

Black Friday – Ne hagyd magad megvezetni!

A Black Friday „fekete nap a bolygónak”, a megállapítás pedig idén is érvényes. Hetek óta itthon is minden a túlfogyasztás ünnepének nevezhető eseményről szól, a vásárlásra buzdító reklámokkal Dunát lehetne rekeszteni. Az impulzusvásárlásra építő, sokszor megtévesztő ajánlatok bűvköréből azért nem lehetetlen kikerülni, de ehhez az kell, hogy vásárlásainkról tudatosan döntsünk.

A Black Friday ígérete az, hogy a rendhagyó napon (héten, hónapban) olyan kedvezményekkel juthatunk hozzá a vágyott termékekhez, mint soha korábban. Még ha valóban így is lenne, akkor sem kellene feltétlenül a kasszákhoz rohannunk, hiszen legtöbbször olyan berendezéseket cserélünk le, melyeket még évekig használhatnánk, esetleg olyan holmikat szerzünk be, melyekre valójában nincs szükségünk – írja a greendex.hu.. Azonban van egy kis bökkenő a „hihetetlen” árakkal is.

Egy brit felmérés szerint 2021-ben a Black Friday akciós termékeinek 98 százaléka az év más időszakaiban ugyanannyiért vagy olcsóbban is elérhető volt. Sőt az esetek 86 százalékában ez igaz volt az akciókban gazdag napot megelőző fél évre is. Ennek megfelelően az impulzusvásárlásra csábító napon valószínűleg nem járunk jobban mint máskor, csupán ezt sikeresen elhitetik velünk.

A Greendex teljes cikkét – melyből az is kiderül, hogy hogyan óvhatjuk meg magunkat a Black Friday-től – ide kattintva olvashatja el.

Ajánljuk még