Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Ungár Péter: Az ember mielőtt beszél, gondolja végig, hogy értékesebbek-e a szavai mint a csend, amit megtör

Feloldották a baloldal külföldi finanszírozásáról szóló első vizsgálati jelentés harminc évre szóló titkosítását. Eszerint minden eddig gondoltnál súlyosabb lehet a guruló dollárok ügye. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán tegnap azt írta: ha csak a választáson induló baloldali pártoknak juttatott külföldi finanszírozás összegét nézzük, az is nagyjából a négyszerese annak, mint amennyit a magyar költségvetés biztosít a pártok kampánykiadásaira – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Ungár Péter, az LMP társelnöke a műsorban kijelentette, hogy ők ezekről a külföldi finanszírozásokról nem tudtak semmit. Továbbá a politikus Márki-Zay Péterről elmondta, hogy bár azt nem látja valószínűnek, hogy ő ebből a pénzből elvett volna bármennyit is, de ez a pénz, ebben a kampányban láthatóan nem tudott hasznosulni.

Tehát itt valakik, ezt a pénzt elvitték szerintem

– jelentette ki Ungár Péter, aki úgy véli, hogy ez az ember nem Márki-Zay Péter lehetett.

A műsorban idézésre került Márki-Zay Péter a baloldal külföldről érkezett pénzeiről tett azon állítása, miszerint „ezt a pénzt 42 ezer soros, tételes beszámolónkból még Ungár Péter és a DK is pontosan tudja”. Erre a kijelentésre Ungár Péter úgy reagált:

őszintén nem értem, hogy itt az alany és az állítmány mire vonatkozik pontosan, mit számolt be, ki, hogyan. Nem vagyok benne biztos, hogy polgármester úr (Márki-Zay Péter) nagyon tényszerű tudással rendelkezik arról, hogy a kampányelszámolások, hogy folynak”.

Márki-Zay Péter egyébként korábban azt állította Ungár Péterről, hogy „újabb álellenzékit vetett be a kormánypropaganda gépezete”. Ungár Péter erre a kijelentésre egy Hölderlin idézettel reagált:

az ember mielőtt beszél, gondolja végig, hogy értékesebbek-e a szavai mint a csend, amit megtör.

Az LMP-s politikus Karácsony Gergelyről is beszélt. Szerinte bár a koalíció irányítja a fővárost, de Karácsony Gergelynek nagyon sok kompromisszumot kell kötnie, hiszen a koalíción belül nem az övé a legnagyobb párt – tette hozzá Ungár Péter.

Ajánljuk még