Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Orbán Viktor: Magyarországnak két migránsválsággal kell megküzdenie

| Szerző: hirado.hu
Ukrajnában elhúzódó háborúra kell számítani, az onnan érkező migrációs nyomás a következő időszakban nőni fog, így fair igény a V4 részéről, hogy az EU is vállaljon ebből a teherből valamennyit – rögzítette Orbán Viktor közösségi oldalán. A miniszterelnök hozátette: arra is számítani kell, hogy a déli irányból jövő migrációs nyomás is nőni fog a következő időszakban, ezért tájékoztatta a V4 vezetőit, hogy Szerbiával és Ausztriával létrehoztak egy új formációt, amelynek az a célja, hogy segítsék egymást a határvédelemben.

Magyarországnak két migránsválsággal kell szembenéznie egyszerre földrajzi elhelyezkedése miatt. Több mint egymillió ukrán menekült érkezett hazánkba, akiket fogadnunk kellett és ellátnunk, emellett pedig az elmúlt évben több mint 250 ezer migráns határátlépési kísérletét kellett megállítani az ország déli határainál – írta Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Elköltöttünk több mint másfél milliárd eurót a határok védelmére. Számos jogszabályt alkottunk meg, és számos csatát vívtunk Brüsszellel, ahonnan a magyar határvédelmet folyamatosan támadták és támadják” – emelte ki.

Közölte: miután Ukrajnában elhúzódó háborúra kell számítani, az onnan érkező migrációs nyomás a következő időszakban nőni fog, ezért fair igény a V4 részéről, hogy az EU is vállaljon ebből a teherből valamennyit.

Arra is számítani kell, hogy a déli irányból jövő migrációs nyomás is nőni fog a következő időszakban, ezért tájékoztatta a kollégáit, hogy Szerbiával és Ausztriával létrehoztak egy új formációt, amelynek az a célja, hogy segítsék egymást a határvédelemben – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hozzátette, hogy javasolni fogja az új formációnak, hogy fogadja el a felajánlásokat, amelyeket Csehország, Szlovákia és Lengyelország tett a déli határok védelme érdekében.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ajánljuk még