logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét hétszáz fölött az illegális migránsokkal szembeni intézkedések száma

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán összesen 717 illegális migránssal szemben intézkedtek – tudhattuk meg a rendőrség határrendészeti összesítőjéből.

 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 4 esetben összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Kiskunhalas, és Bátmonostor közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben, összesen 276 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Röszke, Szeged és Ásotthalom közigazgatási területén.

Budapesten 13 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Pest megyében, Szob területén 2 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Várbalog, Ikrény, Gönnyű és Mosonszolnok területén 29 határsértőt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tata, Tatabánya és Komárom területén 50 határsértőt tartóztattak fel.

Nógrád megyében a rendőrök Mátraverebély és Nagyoroszi területén 17 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 332 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

– hívták fel a figyelmet a rendőrség honlapján.

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még