logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hornung Ágnes: A kapcsolati erőszak minden formája elfogadhatatlan

| Szerző: hirado.hu
„A kríziskezelő ambulanciák már akkor segítséget nyújtanak, amikor valakiben először megfogalmazódik, hogy valami nincs rendben” – hívta fel a figyelmet a családokért felelős államtitkár, aki csütörtökön meg is látogatott egy ilyen központot.

Ma egy ilyen krízisambulanciát látogattam meg, ahol a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szociális igazgatójával, Rácsok Balázzsal beszélgettem a problémáról és annak fontosságáról, hogyan tudunk minél több segítséget nyújtani az érintetteknek” – írta Facebookján Hornung Ágnes csütörtökön.

A családokért felelős államtitkár a látogatásról egy videót is megosztott.

Hornung Ágnes arra hívta fel a figyelmet, hogy a kríziskezelő ambulanciák már akkor segítséget nyújtanak, amikor valakiben először megfogalmazódik, hogy valami nincs rendben.

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsük a kapcsolati erőszak áldozatait, ezért is növeltük az elmúlt három évben háromszorosára a védett szállások férőhelyeinek számát és működtetünk a nap 24 órájában telefonszolgálatot” – szögezte le az államtitkár.

Egyúttal azt is kijelentette,

a kormány terve, hogy a jövőben még tovább növelje az ambulanciák számát és országszerte prevenciós programokat indítson.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Hornung Ágnes (MTI/Kovács Attila).

Ajánljuk még