Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Fürdőkádba fojtotta 2 hónapos csecsemőjét a komlói nő

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt a két hónapos gyermekét megfojtó komlói nő ellen.

 

A vádirat szerint a nő 2022 márciusában hozta világra kisfiát. A vádlott és férje közös otthonukban nevelték a gyermeket, akinek ellátásában a nő közelben lakó szülei is rendszeresen segítettek. A gyermek fejlődését a gyermekorvos és a védőnő rendben levőnek találta – olvasható az ugyeszseg.hu oldalán.

Hetekkel a szülés után azonban az anyában az a meggyőződés alakult ki, hogy a gyermek nem fejlődik megfelelően, ő nem jó anya, nem tudja fiának megadni azt, amire szüksége van. Hozzátartozói kérésére a nő pszichiáterhez fordult, aki szülés utáni depresszió tüneteit észlelte a vádlottnál, ezért gyógyszeres kezelést rendelt számára. Ezt a vádlott elfogadta, a gyógyszert szedte.

A gyermeket 2022. május 31-én kellett volna orvosi vizsgálatra vinni. A vádlott tartott attól, hogy a vizsgálaton a gyermeket nem megfelelő fejlettségűnek fogják minősíteni és ezért őt teszik felelőssé.

Május 30-án, a délutáni órákban egyedül volt otthon a gyermekkel, és elhatározta, hogy a kisfiút „megszabadítja a rá váró szenvedéstől”, megöli, majd magával is végez. A nő a gyermeket a fürdőkádban vízbe fojtotta.

Délután fél hat körül érkeztek a házba a vádlott szülei, ők találtak rá a fürdőszobában maga elé meredő vádlottra és a már halott gyermekre. A nagyszülők értesítették a mentőket és elkezdték a kisfiú újraélesztését, ami azonban sem nekik, sem a mentőszolgálat munkatársainak nem sikerült.

A kisfiú életkorának megfelelő érettségű és fejlettségű volt. A vádlott cselekménye 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. A bűncselekmény büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

Ajánljuk még