logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay szerint hihetetlen, hogy Karácsony nem tudott a guruló dollárokról

| Szerző: hirado.hu
Nem csitul a baloldal kampányfinanszírozási botránya, Márki-Zay Péter ezúttal a főpolgármestert buktatta le. A baloldal miniszterelnök-jelöltje újságírói kérdésre azt mondta: hihetetlennek tűnik számára, hogy Karácsony Gergely ne tudott volna a hozzájuk érkező amerikai pénzekről.

A választási kampányban Márki-Zay Péter javára visszalépő Karácsony Gergely is tudhatott arról, hogy Amerikából dollármilliók érkeznek a baloldalhoz a Mindenki Magyarországa Mozgalmon keresztül. Legalábbis ez derül ki Márki-Zay szavaiból, aki egy sajtóeseményen mártotta be a főpolgármestert.

A politikust Bohár Dániel, a Megafon munkatársa kapta mikrofonvégre, azt kérdezte tőle: el tudja-e képzelni, hogy Karácsony Gergely ne tudott volna arról, hogy az Egyesült Államokból érkeznek adományok, úgy, hogy ezt Korányi Dávid, az egyik legfontosabb szövetségese szervezi. Ismert, a milliárdos támogatást küldő Action for Democracy szervezet alapítója és ügyvezetője

az a Korányi Dávid, aki korábban Karácsony Gergely várospolitikai főtanácsadója volt, kettőjük szoros kapcsolata tehát vitathatatlan.

„Ez egy nagyon jó kérdés, még egyszer mondom, ezt tőlük kell megkérdezni” – válaszolta Márki-Zay Péter a riporter felvetésére, majd hozzátette:

számára „hihetetlennek tűnik”, hogy a főpolgármester ne tudott volna a fentiekről.

Kapcsolódó tartalom

Korábban megírtuk, a tiltott külföldi kampányfinanszírozás ügyében a baloldal miniszterelnök-jelöltje eleinte azzal védekezett, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt, hanem civil szervezet, ezért jogszerűen kapta és használta fel az amerikai pénzeket.

Később egy alkalommal azonban mégis arról beszélt:

az ellenzék pártjainak választási kampányát közös számláról finanszírozták.

A baloldal az eddigi információk alapján összesen csaknem kétmilliárd forintot kapott Amerikából. A támogatás miatt a rendőrség pénzmosás és sikkasztás gyanúja miatt folytat nyomozást, de a nemzetbiztonsági bizottság javaslata alapján titkosszolgálati vizsgálat is zajlik az ügyben.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még