Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Gyurcsány-Bajnai összjáték: az Ezalényeghez is gurultak a dollárok

| Szerző: hirado.hu
A ma nyilvánosságra hozott adatok alapján legalább egymilliárd forintot kapott a külföldről érkező kampánypénzekből az Oraculum 2020 Kft., amely az Ezalényeg.hu nevű baloldali propagandaportál felelős kiadója. Korábban már kiderült, hogy az Oraculum és a DatAdat könyvelője ugyanaz, ráadásul a Demokratikus Koalíció EP-képviselőinek is dolgozik. Egyértelmű tehát az összefüggés: a kampányban a Gyurcsány-Bajnai tengely mozgatta a – tengerentúlra vezető – szálakat.

 

Amint azt megírtuk, a titkosítás részleges feloldása után nyilvánosságra került információk szerint a baloldal kampányát szolgáló külföldi pénzek összege a három milliárd forintot is meghaladta. A Nemzeti Információs Központ tájékoztatása szerint az Action for Democracy (AD) elnevezésű szervezet összesen 1. 848. 603. 106 forint támogatást utalt a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára, ebből az összegből az MMM március-július között mintegy 1,4 milliárd forintot fizetett ki a DatAdat csoportnak.

Az AD ezen felül további három magyarországi jogi személynek is utalt jelentős összegeket: az Oraculum 2020 Kft. egymilliárd forintot, a DatAdat Professional Kft. 148 millió forintot, a Gemius Hungary Adatfeldolgozó és Kutató Kft. 3,5 millió forintot kapott az amerikai civil szervezettől.

Kapcsolódó tartalom

Az Oraculum 2020 Kft. neve ismerős lehet a DK-közeli cégek iránt érdeklődőknek. Az Ezalényeg.hu nevű propagandaportál felelős kiadója a budapesti Dohány utcában bejegyzett Oraculum 2020 Kft. – írta korábban a Magyar Nemzet, hozzáfűzve, a tulajdonos-ügyvezető ifjabb Páva Zoltán 2008 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt. A Gyurcsány–Bajnai-kormányok igen bőkezűek voltak a családdal, ifjabb Páva egyik cége, a Medich-Technik Bt. csaknem ötmillió forintot kapott szaktanácsadói tevékenységéért 2008-ban. A Gyurcsány–Bajnai-világ bizalmi embereként indíthatta el a portált, amely egyébként a közösségi médiában is nagyon aktív volt.

A lap október végén megkereste Páva Zoltánt, arról érdeklődve, véletlen egybeesés-e, hogy ugyanaz a könyvelője az Ezalényeg.hu-t kiadó Oraculum 2020 Kft.-nek, mint aki a DatAdat számára végzi a könyvelést, illetve a Demokratikus Koalíció EP-képviselőinek is dolgozik. Válasz nem érkezett.

Információik szerint ugyanis egy bizonyos Tóth Józsefnéhez köthető cégek végzik a könyvelést a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat Professional Kft.-nek, valamint szintén a hölgyhöz köthető az a vállalkozás, amely a Demokratikus Koalíció EP-lépviselőinek kifizetőhelyét üzemelteti a borsodi Szegiben. Mindemellett Tóth Józsefné cége az Ezalényeg.hu-nak is könyvelési munkákat végez.

Az Ezalényeg.hu baloldali álhírportált 2019-ben az önkormányzati kampányra hozták létre, hogy lejárató anyagokat terjesszen a közösségi médiában. A vállalkozás vezetését Páva Zoltánra bízták, aki régi káder: édesapja volt szocialista országgyűlési képviselő, aki egykor Komló polgármesteri tisztségét is betöltötte. Ifjabb Páva Zoltán pedig 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején az MSZP, a szocialista frakció és a kabinet közötti kapcsolattartás koordinációjáért felelt – idézte fel a lap. Megjegyezték: a Páva Zoltán érdekeltségébe tartozó cégek jelentős összegeket kaptak a DK frakciójától „közösségimédia-tanácsadás” címszó alatt.

Ajánljuk még