Rendkívüli

Kiszáll a republikánusok elnökjelölti versenyéből Ron DeSantis és Donald Trumpot támogatja

NOE: 350-400 család kap segítséget a Fiatalok a kisgyermekes családokért elnevezésű adománygyűjtésnek köszönhetően

Idén a Fiatalok a kisgyermekes családokért elnevezésű program során 7,5 tonna adományt gyűlt össze, amelyből 350-400 rászoruló család jut segítséghez az országban – közölte a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke kedden budapesti sajtótájékoztatón.

Kardosné Gyurkó Katalin elmondta, idén 23 szervezetük 28 helyszínen mintegy 600 önkéntes fiatal bevonásával vett részt az adománygyűjtésben.

A gyűjtést immár hetedik alkalommal szervezték meg – közölte, majd hozzátette: az akció során árstopos termékeket nem gyűjtöttek, annak érdekében, hogy másoknak ne okozzanak hiányt.

Kardosné Gyurkó Katalin kiemelte, a kormány 2010 óta stratégiai partnerként áll a NOE mellett.

Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a gyereknevelés nagyon nagy felelősséggel jár és kiszámíthatóságot igényel.

Kormányzati célkitűzés, hogy megpróbálják ezt a kiszámíthatóságot elhozni a családok életébe, és a vágyott gyermekek megszülethessenek – mondta.

Nagy-Vargha Zsófia kiemelte, a kezdeményezés tökéletes példa arra, hogy létezik támogató környezet, hiszen nagyon széleskörű összefogás valósult meg a program során.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója nagyon fontosnak nevezte a fiatalok nevelését, és egy ilyen adománygyűjtő program alkalmas arra, hogy a fiatal nemzedék számára megmutassák mennyire fontos a rászoruló emberek támogatása.

A sajtótájékoztatót követően három családnak a helyszínen adtak át adományokat.

A Fiatalok a kisgyermekes családokért meghirdetett kezdeményezés a NOE a CBA és a Príma bolthálózat közös akciója, amelynek során önkéntes fiatalok gyűjtenek adományokat a kisgyermekes családoknak.

Idén is a CBA és Príma üzletekben várták az adományozókat november két hétvégéjén országszerte.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még