logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

NAV: Csalók szerezték meg több család állami támogatását

Huszonkét kisgyermekes család otthonfelújítási támogatását, összesen hatvanhatmillió forintot szerzett meg egy bűnszövetség – közölte kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Családonként hárommillió forinthoz jutott az a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszövetség, amelynek tagjai visszaéltek kisgyermekes családok helyzetével, amikor adataik felhasználásával állami támogatáshoz, utófinanszírozásra nyújtottak be kérelmeket – írta a NAV.

A huszonkét igényléssel így összesen hatvanhatmillió forinthoz jutottak, de további, csaknem hatszáz millió forint jogosulatlan igénylés is feltehetően a tagokhoz köthető – állapították meg.

Azt írták, hogy

az állami támogatást a családok nevében kérték, valótlan adatokkal, hamis számlákkal igényelték az otthonfelújítás összegét, miközben a lakások megújítása, korszerűsítése elmaradt.

Kiderült, hogy a legtöbb esetben a saját fiktív vállalkozásuk számláit nyújtották be az igényléshez. A családok jóhiszeműségét kihasználva, az adataikkal visszaéltek és a munkák elvégzését hamis dokumentumokkal igazolták a nevükben, így jutottak a finanszírozás összegéhez. A csalóknak a családokat és a költségvetést ért hátrány miatt kell felelniük – áll a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még