Rendkívüli

Kiszáll a republikánusok elnökjelölti versenyéből Ron DeSantis és Donald Trumpot támogatja

Ismét belerúgott a Fradiba Baranyi Krisztina

| Szerző: hirado.hu
Ferencváros baloldali polgármestere eddig sem mutatott túlzott lelkesedést az ikonikus klubcsapat iránt, most azonban különösen durván minősítette a Fradit, olyan szavakkal, amit a szurkolók nem fognak egyhamar elfelejteni neki.
Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros–AS Monaco mérkőzés előtt a Groupama Arénában 2022. október 27-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Nyilvánvaló, hogy ez egy, az adóforintjainkból felpumpált kirakatcsapat, tele olyan játékossal, akik mielőtt idejöttek, nemhogy Ferencvárosról, de valószínűleg Magyarországról sem hallottak. És azért attól nem kell hasra esni, hogy közpénz csilliárdokból összejön az európai középmezőny alja. Ezzel együtt a Fradi fontos intézménye a kerületnek” –

véleményezte Ferencváros polgármestere a Fradi labdarúgócsapatát – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Fidesz IX. kerületi szervezete, idézve Baranyi Krisztina szavait az Mfor.hu-nak adott interjúból.

Nyílt levelükben hangsúlyozzák: a Ferencvárosi Torna Club Magyarország első számú futballcsapata mind népszerűségben, mind a megszerzett trófeák számát tekintve. A hazai meccseken rendre 15–20 ezer néző van a lelátókon. A jegyértékesítésen felül a csapat a bevételei nagy részét a jó nemzetközi szereplésnek és az olyan szponzoroknak köszönheti, mint a Groupama és a Telekom.

A Fradi nem először, hanem már zsinórban negyedik éve van ott valamelyik nemzetközi kupasorozatban, erre korábban egy magyar klub sem volt képes, csak idén a jó nemzetközi szerepléssel 9 millió eurót, korábban a Bajnokok Ligája-csoportkörrel 15 millió eurót keresett a klub.

A Fradinak van az egyik legalacsonyabb költségvetése, és legalacsonyabb keretértéke a főtáblán szereplő csapatok közül. Például:

a Fradi kerete 40 millió eurót ér papíron, addig a Monaco játékosainak összértéke 360 millió euró körül mozog, a Celticé 100 millió, a Barcelona kerete több mint 800 millió euró körül van becsülve.

A polgármesternek az illegális bevándorlókkal nincs problémája, de a Fradiban játszó, a Fradinak és Magyarországnak dicsőséget és győzelmeket szerző idegenlégiósokkal meg igen – vetette fel a Fidesz.

Hozzáfűzték: „mi, fradisták sosem felejtjük el, hogy ennek a csapatnak a tagjai származástól, bőrszíntől függetlenül mennyit küzdöttek a közös sikereinkért, mi mindent tett ezért a nagy múltú klubért. Az is az emlékeinkben marad, amikor kiváló norvég középpályásunk, Kristoffer Zachariassen a szurkolókkal együtt énekelte a magyar himnuszt a győztes meccs után.”

A polgármesterhez hasonlóan gondolkodó kör 2006-ban megpróbálta kicsinálni a Ferencvárost, eltörölni ezt a nagy múltú klubot, amely a kommunista rendszerben az elnyomás elleni szimbólum jelképe volt. Ez azonban nem sikerült, a Fradi pedig feltámadt hamvaiból, és visszakerült arra a polcra a futball világában, ahova mindig is tartozott – fogalmazott a kerületi Fidesz-szervezet.

Ajánljuk még