logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magas a részvétel a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultáción

| Szerző: hirado.hu
Brüsszelben újabb szankciókat akarnak elfogadni, ami óriási gazdasági károkat okozna, ezért nem erre, hanem béketárgyalásokra van szükség – erről beszélt Orbán Viktor egy videóban. A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy mondja el véleményét, és töltse ki a szankciókról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet. Ezt egyébként a kormányfő is megtette. A nemzeti konzultáció kérdéseire eddig már 340 ezren válaszoltak, az ívet az interneten is ki lehet tölteni – hangzott el az M1 Híradójában.

Magas a részvétel a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultáción – jelentette be közösségi oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra elmondta: eddig már 340 ezren küldték vissza a kérdőíveket, ami olyan kérdéseket tartalmaz, amelyek alapjaiban érintik a magyarok hétköznapjait.

Európában Magyarország az egyetlen hely, ahol megkérdezzük az embereket, ugyanis a szankciók árát velük fizettetik meg. Szankciós felár az energiahordozókon, szankciós infláció, gazdasági visszaesés. Kockán forog az, amiért 2010 óta közösen megdolgoztunk. A brüsszeli ígéretekkel szemben a háború végét sem hozták el. Az álláspontunk a kezdetektől világos: szankciók helyett azonnali békére van szükség.

A szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit névre szóló borítékokban november 25-ig mind a nyolcmillió címzetthez eljuttatja a posta. A válaszokat december 9-ig ingyenesen lehet visszaküldeni.

Keddtől pedig már online is kitölthető a kérdőív a https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/ oldalon.

A nemzeti konzultációban arról kérdezik az embereket, hogy egyetértenek-e az olajszankciókkal, a gázszállítások korlátozásával, illetve mit gondolnak a nukleáris fűtőelemeket érintő szankciókról. A szankciós politika célkeresztjében álló paksi atomerőmű bővítéséről is véleményt lehet mondani. Európában elsőként a magyarokat arról is megkérdezik, hogy egyetértenek-e a turizmust korlátozó szankciókkal. Végül az élelmiszerárak emelkedését okozó szankciókról kérdezik a válaszadókat.

Most már az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet. Én már meg is tettem” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán.

A kormányfő úgy fogalmazott: az uniós tárgyalásokon azt látja, hogy Brüsszelben további szankciókat akarnak elfogadtatni. A miniszterelnök leszögezte: ez tévút, mert a szankciók nem oldottak meg semmit, viszont óriási gazdasági károkat okoznak. Hozzátette, a háborúnak nem lett vége, az energiaárak viszont az egekbe emelkedtek, nőnek az élelmiszerárak, és rekordokat dönt az infláció.

Kapcsolódó tartalom

Azért indítottuk el a konzultációt, hogy sikeresen megvédhessük Magyarország érdekeit. Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra. Nem engedhetjük, hogy a szankciók maguk alá temessék Magyarország, sőt egész Európa gazdaságát! Arra kérem, támogassa ön is a küzdelmünket azzal, hogy elmondja a véleményét, és részt vesz a nemzeti konzultációban! Magyarország nem hagyja magát. Számítok önre!

Ajánljuk még