Aktuális

Harminchatan lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Pénzmosás miatt vádat emeltek nyolc ember, köztük két ügyvéd ellen

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás és más bűncselekmények miatt egy férfi és hét társa, köztük két ügyvéd ellen, akik számlaeltérítése csalásból pénzt szereztek meg, majd valótlan jogcímeken továbbutalták vagy készpénzben felvették.

A vádhatóság csütörtökön azt közölte az MTI-vel: a vádirat szerint a két, Fejér megyei ügyvéd a névleges ügyvezetőkkel létrehozott, ténylegesen nem működő cégek alapításában, névváltoztatásában működött közre.

Az ügy többszörösen büntetett előéletű, 28 éves vádlottja és az egyik ügyvéd 2020 nyarától 2021 júniusáig jutott hozzá – további vádlottak bevonásával – számlaeltérítéses csalásból eredő pénzhez, amelyet megtévesztett szlovén, angol, görög gazdasági társaságok utaltak át a cégek számlájára. A pénzt eredetének leplezésére az elkövetők fiktív jogcímen utalták tovább vagy készpénzben felvették.

Az ügyészség a vádlottakra börtönbüntetés, hármuk esetében pénzbüntetés kiszabását is indítványozta. Kezdeményezte továbbá, hogy az egyik ügyvédet véglegesen, társát határozott időre tiltsák el az ügyvédi foglalkozástól.

Ajánljuk még