Aktuális

Harminchatan lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Letartóztatták a tömegszerencsétlenséget okozó moldovai embercsempészt

Letartóztatták azt a moldovai embercsempészt, aki a rendőrök elől menekülve hétfőn autójával farakásnak csapódott, és 14 illegális bevándorló utasa közül többen súlyosan, életveszélyesen megsérültek – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön.

Azt írták: a nyomozás adatai szerint a moldovai férfi november 14-én este a szerb-magyar határ közelében vette fel lengyel rendszámú autójába a magukat szír állampolgárnak valló határsértőket. Az osztrák határhoz tartva útközben, a Bács-Kiskun megyei Zsana külterületén a járőrök ellenőrizni akarták a járművet, a férfi azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott. Menekülés közben egy kanyarban lesodródott az útpadkára, majd egy farakásnak ütközött. A jármű csomagtartójában és utasterében szállított migránsok közül ketten életveszélyesen, hatan súlyosan, míg további hatan könnyebben megsérültek.

A Kecskeméti Járási Ügyészség tömegszerencsétlenséggel járó közúti baleset gondatlan okozása és embercsempészés miatt indítványozta a járművet vezető férfi letartóztatását, mivel a helyszínről megszökött, nincs legális jövedelme, és a terhére rótt bűncselekmények súlyossága miatt fennáll nála a szökés, elrejtőzés veszélye. Az elkövetés szervezett jellegéből adódóan pedig tartani lehet attól is, hogy veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. Egyetértve az ügyészi indítvánnyal a nyomozási bíró csütörtökön elrendelte a súlyosan megsérült moldovai férfi letartóztatását.

A végzés végleges – olvasható a főügyészség közleményében.

Ajánljuk még