logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kocsis Máté: Megtették első jelentésüket a titkosszolgálatok a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban

| Szerző: hirado.hu
Megismerhették a nemzetbiztonsági bizottság tagja baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban végzett titkosszolgálati vizsgálat eredményeit. A fidesz frakcióvezetője azt írta közösségi oldalán, hogy a most következő elemző-értékelő munka is olyan tényeket hoz majd a felszínre, melyek segítenek majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát.

A nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban – számolt be róla Kocsi Máté a Fidesz frakcióvezetője.

A politikus úgy fogalmazott, hogy,

„az ügyben megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett.”

Hozzátette, habár a titkosszolgálati anyag minősítése 2051-ig titkos, azonban a bizottság mai ülésén kezdeményezte ennek feloldását, hiszen – ahogy fogalmazott – az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak. „Remélem – az ügy súlyára tekintettel -, hogy ennek nem lesz akadálya és azt is, hogy a baloldali pártok sem ellenzik mindezt” – írta Kocsis Máté.

Kapcsolódó tartalom

A frakcióvezető szerint a ma megismert információkból kiindulva nyilvánvaló, hogy az elemző-értékelő munka következő időszakos jelentése is olyan tényeket hoz majd a felszínre, melyek segítenek majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát, annak személyi és szervezeti összefonódásait.

Kapcsolódó hírek

Ungár Péter: Életszerűtlen, hogy az Amerikából küldött kampánytámogatások magánadományokból gyűltek össze
A nyár végén Márki-Zay Péter beszélt arról, hogy mozgalma csaknem kétmilliárd forintot kapott az Egyesült Államokból a kampány idején, sőt, még utána is. A guruló dollárok miatt már több nyomozás indult. Az LMP társelnöke az M1-en azt mondta: nem látszott a kampányban, hogy mire költötték el ezt a rengeteg pénzt. Az ügyet korábban dermesztőnek nevezte a politikus – számolt be az M1 Híradója.
Belföld
Baloldali pártelnök ítélte el Márki-Zayt a „guruló dollárok” miatt
”Nagyon óvatosan kell beszélni arról, hogy honnan jön a pénz – ezt válaszolta az M1 kérdésre Ungár Péter arról, hogy miért nevezte dermesztőnek a baloldalhoz érkező amerikai támogatás ügyét. Az LMP társelnöke az M1-nek megerősítette korábbi állítását, amely szerint a kampány idején nem tudott arról, hogy Márki-Zay Péter mozgalma Amerikából csaknem kétmilliárd forintot kapott, és ezzel a pénzzel valaki elsétált. A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje szerint viszont magából indul ki, aki ilyet mond – számolt be az M1 Híradó.
Belpolitika
„Orbán Viktor leváltását szolgáló célkitűzésekre fogjuk fordítani” – a választás után is százmilliókat kapott Amerikából a baloldal
A baloldali pártok vezetői is tudtak a külföldről érkező támogatásokról – ezt állította most Márki-Zay Péter a Hvg-nek. A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje szerint azt nem tiltja semmi, hogy a mozgalma akár Amerikából fogadjon el támogatást. A kampányban felhasznált milliárdos külföldi pénzek miatt rendőrségi nyomozás indult és nemzetbiztonsági bizottságában is napirenden van az ügy. Egy tegnap nyilvánosságra került felvételből az is kiderült, hogy a nyári katás tüntetéseket is ebből a pénzből finanszírozta a baloldal – közölte az M1 Híradó.
Belföld

Ajánljuk még