Aktuális

Több mint egy tonna kannabiszt találtak egy kamionban

Ha van Szép-kártyája, ez a bejelentés érdekelni fogja!

Akciótervet fogadott el a kormány a turisztikai ágazat támogatására és a Szép-kártyával kapcsolatban is bejelentést tett.

Akciótervet fogadott el a kormány a turisztikai ágazat támogatására annak érdekében, hogy a szállodák és vendéglátóhelyek a téli szezonban, a magas energiaárak mellett is nyitva tarthassanak

– ismertette a kormány szerdai döntését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten, sajtótájékoztatón.

A tárcavezető bejelentette: az ágazat szereplőinek nem kell megfizetniük a nettó árbevételük 4 százalékát kitevő turizmusfejlesztési hozzájárulást idén október 1. és jövő év március 31. között.

A kormány eltörli a Széchenyi-pihenőkártya „különböző füleit”, vagyis a vendéglátásra, szállásra vagy szabadidős tevékenységre nyújtott források mindegyike más-más területen is felhasználható.

A kormány fél évre „lazít” a turisztikai ágazat adatszolgáltatási kötelezettségén, és a szálláshelyek minősítésének határidejét is kitolja egy évvel. Emellett kizárólag a turisztikai ágazatban lehetőség lesz huszonnégy havi munkaidőkeret alkalmazására – közölte a miniszter.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még