Aktuális

Több mint egy tonna kannabiszt találtak egy kamionban

Már online is ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt

| Szerző: hirado.hu
Mostantól nemcsak papíron, de az interneten is kitölthető a szankciókról szóló nemzeti konzultációs kérdőív. A kérdéssor hét, főként energiabiztonsági jellegű kérdést tartalmaz, mutatjuk, hol érhető el.

Már online is ki lehet tölteni a szankciókról szóló nemzeti konzultációt – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Brüsszel az emberek megkérdezése nélkül vezette be az Oroszország elleni elhibázott szankcióit, melyekről most az unióban elsőként a magyar kormány kéri ki a társadalom véleményét.

A  kérdőív az alábbi linkre kattintva érhető el: https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/

A kérdéssor hét, főként energiabiztonsági jellegű kérdést tartalmaz, de szó esik benne a turizmust ért szankciós károkról és az élelmiszer-biztonságunkat érintő témában is kapnak kérdést a válaszadók.

A kormány szerint továbbra is

fontos, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, valamint, hogy megpróbálja meggyőzni Brüsszelt: a háború ellenében hozott szankciós intézkedéssorozat rossz irány, nem visz közelebb a megoldáshoz, nehezíti az európai, köztük a magyar emberek életét.

Az elhibázott brüsszeli szankciók kijavításához minél több magyar embernek kell egyetértési pontokat kialakítania, csakúgy, mint az ezt megelőző 11 nemzeti konzultáció alkalmával. Minél nagyobb arányú a kormány álláspontjának támogatása hazánkban, annál erősebb lesz a kabinet pozíciója azokban a tárgyalásokban, melyek a szankciók jövőjéről és a következő brüsszeli lépésekről szólnak.

A kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban Dömötör Csaba hangsúlyozza: a szankciók nem vetettek véget a háborúnak, viszont egész Európában súlyos helyzetet okoznak. Elszálltak az energiaárak, emelkednek az élelmiszerárak és az infláció.

Irányváltásra van szükség, és ha sokan veszünk részt a konzultációban, el is tudjuk ezt érni – jelentette ki Dömötör Csaba.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még