Aktuális

Több mint egy tonna kannabiszt találtak egy kamionban

Futballhős a Jónak lenni jó! idei jószolgálati nagykövete

| Szerző: hirado.hu
Jószolgálati nagykövetként segíti a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciót Szalai Ádám. A 86-szoros válogatott labdarúgó azért csatlakozott a közmédia karitatív médiakampányához, hogy személyesen segíthesse az idei kedvezményezettet, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét (MVGYOSZ). Az érdekvédelmi szervezetnek tett felajánlásokkal a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét lehet támogatni, ehhez nyújt segítséget Szalai Ádám a közmédia felkérésére.

A Jónak lenni jó! kampánystábja bejelentette, munkáját ebben az évben is jószolgálati nagykövet segíti. Szalai Ádám örömmel állt a jó ügy mellé, több lehetőség és felkérés érkezett már hozzá jótékonysággal kapcsolatban, de mindig csak akkor állt egy fontos ügy mellé, ha vállalni tudta az ezzel járó felelősséget.

„Ahogyan a sportban, úgy a nehéz élethelyzetekben is fontos a kitartás. De az összes olyan alkalommal, amikor hátrányos helyzetű családokkal vagy ilyen intézményekben élő emberekkel találkoztam, azt tapasztaltam, hogy a saját életemet és pályafutásomat össze sem lehet hasonlítani azzal a kitartással, amelyet ők tanúsítanak egy életen keresztül” – mondta Szalai Ádám felhívva a figyelmet arra, hogy ezt az erőt mások őszinte odafordulása, támogatása tudja fenntartani. A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya fontosnak tartja, hogy a segítség ne egyszerűen csak pénzbeli adomány legyen, hanem egy találkozás is.

A Jónak lenni jó! jószolgálati nagykövete egy aláírt, válogatotti mezét ajánlotta fel a karitatív célra. A jótékonysági akció minden évben az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is tovább gyarapítja a támogatott szervezetnek gyűjtött összeget. A különleges tárgyak többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet megtekinteni, a vásárlás menetéről a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címen lehet tájékozódni. Néhány különleges tárgyat pedig a közmédia december 18-i egész napos műsorfolyama során bocsátanak árverésre.

Az MVGYOSZ tevékenységét bárki segítheti, 500 forinttal a 13 600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13 600-as telefonszámra. Az adományok minden esetben a kedvezményezett szervezet számlaszámán jelennek meg, a közmédia pedig követi az adományok útját, hogy hitelesen közvetítsen az akció által elért eredményről.

A közmédia célja, hogy a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel évről évre egy jó és nemes ügy mellé álljon. A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt tíz évben több mint kétmilliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez.

Ajánljuk még