logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Embercsempészek lőttek rendőrökre az M5-ös autópályán

| Szerző: hirado.hu
Rendőrökre lőttek egy migránsokat szállító furgonból hétfőn az M5-ös autópályán, a főváros felé vezető oldalon. Az M1 Híradó információi szerint embercsempészek voltak az elkövetők, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége rövid időn belül elfogott a környéken. Mindkét embercsempészt őrizetbe vették.  

Frissítés: időközben elfogták az embercsempészeket, további részleteket ide kattintva olvashat.

Kapcsolódó tartalom

„Az embercsempészek furgonja, amiben 18 migráns volt összezsúfolva, az M5-ös autópályán haladt Budapest irányába, amikor Inárcs térségében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság járőrautója ellenőrzés alá próbálta vonni” – számolt be Vígh András, az M1 Híradó tudósítója a helyszínről.

A jelzésre a sofőr nem állt meg, gyorsítani kezdett – már amennyire tudott a 18 utassal terhelt járművel – és a (budapesti) nagybani piac magasságában a rendőrök megállásra kényszerítették az embercsempészek autóját. Ekkor az embercsempészek valamelyike rálőtt a rendőrökre, de a lövés nem talált.

Ezt követően az embercsempészek elmenekültek a helyszínről, és egy közeli autókereskedésbe menekültek be, ahol megprógáltak elrejzőtni. Ott fogta el őket a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége, tehát mindkét embercsempészt őrizetbe vették.

A tudósító egy későbbi bejelentkezésben elmondta, hogy a rendőrök nem sokkal déli 12 óra előtt fejezték be a heélyszínelést az M5-ös autópálya bevezető szakaszánál, a furgont pedig egy autómentővel elszállították a helyszínről.

A két embercsempészt előállították, velük szemben feltehetőleg hivatalos személy elleni emberölés kísérlete miatt indítanak eljárást.

A kora délutáni órákban még a helyszenín maradt rendőrök alaposan átvizsgálták a környező töltésoldalt, feltehetően töltényhüvelyek után kutatva – tette hozzá az M1 Híradó tudósítója.

Kiemelt kép forrása: M1/MTVA

Ajánljuk még