Baleset

Árokba csúszott egy ukrán busz Kisvárdánál, több gyermek megsérült

Elfogták az M5-ösön rendőrökre lövöldöző embercsempészeket

Tüzet nyitott a rendőrökre két embercsempész, akiket az M5-ös autópályán akartak ellenőrizni. A magukat iraki állampolgároknak valló férfiak nem álltak meg a rendőri felszólításra, és menekülés közben tüzet nyitottak a rendőrökre. A hatóságok végül elfogták a gyanúsítottakat – tájékoztat a Police.hu.

A rendőrség ellenőrzésre intett le egy magyar rendszámú Ford Transitot az M5-ös autópályán, Inárcs térségében. A kisteherautó sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a járőrautó megkülönböztető jelzését és a megállásra felszólítást is. Az autóból menekülés közben többször is rálőttek a rendőrökre.

Kapcsolódó tartalom

A hatóságok követték a járművet, ami Budapest határában megállásra kényszerült. A sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült a közeli erdőbe, ahol ismét rálőttek az őket üldöző rendőrökre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta a területet, és több csapattal keresték a két férfit. A hajszába a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is bekapcsolódott, és egy órával az incidens után a XIX. kerületben elfogták a feltételezett elkövetőket, akik iraki állampolgároknak vallották magukat.

A rendőrök átkutatták az út szélén hagyott kisteherautót, amiben 21 illegális migráns utazott, elszámoltatásukat megkezdték.

A hatóságok embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indítottak eljárást.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánljuk még