logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az M5-ösön rendőrökre lövöldöző iraki embercsempészek egy autópiacon próbáltak elrejtőzni

| Szerző: hirado.hu
Tüzet nyitott a rendőrökre két embercsempész, akiket az M5-ös autópályán akartak ellenőrizni. A helyszínelő rendőrök megtalálták a pisztolyt, amivel az embercsempészek lőhettek, jelenleg szakértő vizsgálja, hogy éles fegyvert használtak-e a támadók. A furgonban összezsúfolt 21 migránst a rendőrök előállították. A két iraki embercsempész letartóztatásáról várhatóan szerdán dönt a bíróság – hangzott el az M1 Híradójában.

Órákon át helyszíneltek a rendőrök az M5-ös autópálya fővárosi bevezető szakaszán, ahol kora reggel véget ért az autós üldözés. Három járőrautó várta hajnalban Inárcsnál a magyar rendszámú kisteherautót, amivel információk szerint embercsempészek illegális bevándorlókat szállítanak. A rendőrök megpróbálták megállítani a furgont, a sofőr azonban figyelmen kívül hagyta a jelzéseket és továbbhajtott.

„Ahogy menekült ez a jármű, több lövést adtak le belőle az őket követő rendőrautó irányába. Ahogy megállt a kisteherautó, a jármű vezetője és az anyósülésen ülő férfi kiugrott belőle és befutott a közeli erdőbe. Közben szintén több lövést adtak le az őket üldöző rendőrökre” – mondta Fülöp Gergely, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) osztályvezetője.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrök egy figyelmeztető lövés után viszonozták a tüzet. A magukat irakinak valló  embercsempészek a közeli autópiacon próbáltak elrejtőzni. Elfogásukhoz a BRFK a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködését kérte.

A TEK helyszínre érkezett műveleti egysége szisztematikusan átvizsgálta a területet és a bejelentéstől számított 30 percen belül elfogta a keresett személyeket.

Mivel menekülés közben mindketten könnyebb sérülést szenvedtek, kórházba vitték őket. Közben azonosították az embercsempészek előfutóját is, egy német rendszámú BMW-t. A járművet a Terrorelhárítási Központ győri egysége az M1-es autópályán találta meg és azonnal megállásra kényszerítette. A benne ülő négy férfi azonban ellenállt, nem akartak kiszállni.

A TEK munkatársainak ezért be kellett törniük a BMW ablakait, hogy a négy embercsempészt ki tudják húzni a kocsiból.

Az M5-ös bevezető szakaszánál helyszínelő rendőrök megtalálták azt a pisztolyt is, amivel az embercsempészek lőhettek a rendőrökre. Jelenleg szakértő vizsgálja, hogy éles vagy pedig gáz-riasztó fegyverről van-e szó. A furgonban összezsúfolt 21 migránst a rendőrök előállították. Kihallgatásuk után visszaviszik őket a határ túloldalára.

Kapcsolódó tartalom

Az üggyel kapcsolatban Pintér Sándor belügyminiszter kijelentette:

az embercsempészek a busás haszon reményében egyre durvább eszközöket alkalmaznak és semmitől sem riadnak vissza.

Aki pedig illegálisan akarja átlépni Magyarország határait vagy rendőrökre támad, számolnia kell a következményekkel.

„Bízom benne, hogy a későbbiekben is, aki törvénytelenül kíván Magyarország határain átjutni, azokat elfogjuk, és akik a rendőrökre kezet emelnek, azokat meg bíróság elé állítjuk” – hangsúlyozta Pintér Sándor belügyminiszter.

A rendőrökre lövöldöző embercsempészek ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja a nyomozást. A két iraki férfi letartóztatásáról várhatóan szerdán dönt a bíróság.

Ajánljuk még