logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Novák Katalin együttérzését fejezte ki az isztambuli robbantás miatt

Novák Katalin köztársasági elnök együttérzését fejezte ki, és részvétet nyilvánított az áldozatok hozzátartozóinak és a török nemzetnek a vasárnap délutáni isztambuli robbantás miatt – közölte a Sándor-palota az MTI-vel.

A robbanás Isztambul egyik népszerű sétálóutcájában történt, a detonációban vasárnap esti adatok szerint hatan meghaltak és 81-en megsebesültek.

Recep Tayyip Erdogan török elnök sajtótájékoztatóján „aljas támadásnak” nevezte a robbantást.

 

Kapcsolódó hírek

Szakértő: Minden jel szerint terrortámadás történt Isztambulban
<strong>Ezt ugyan még biztosan nem lehet tudni, de az interneten fellelhető felvételek alapján arra lehet következtetni, hogy terrortámadás történ Isztambulban – mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója az M1 Híradójának. A robbanással kapcsolatban a török hatóságok hírzárlatot rendeltek el, de a szakértő az eddigi információkból arra következtetett, hogy egy pad alá helyezett táskába helyezhették a robbanószerkezetet. Horváth József szerint a támadást az Iszlám Állam, vagy kurd szeparatisták intézhették. Mint mondta, még ha volt is pár nyugodt hónap az elmúlt időszakban, Isztambul mindig is a kurd szélsőségesek és a muszlim terroristák kiemelt célpontja volt.</strong>
Külföld

Ajánljuk még