Baleset

Árokba csúszott egy ukrán busz Kisvárdánál, több gyermek megsérült

December 11-től új menetrendet vezet be a MÁV-Start, a Volánbusz és a HÉV

December 11-én lép hatályba a MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje – közölte a közlekedési társaság szombaton.

A tájékoztatás szerint a vasútvonalak csaknem harmadát érintik a menetrendi vagy a tarifális fejlesztések, az utasok kényelmét pedig a várhatóan a jövő év elejére teljessé váló 40 darabos KISS motorvonatflotta és a Volánbusz 2018 óta több mint 1800 új járművel bővülő autóbuszflottája is szolgálja.

A legfőbb újdonságok az észak-pesti elővárosi térségben élők utazását könnyítik meg, amelyet a hatvani vonal felújítása, valamint a Kőbánya felső állomás és a Keleti pályaudvar között megépített harmadik vágány tesz lehetővé

– emelték ki.

Közleményében a MÁV-Volán-csoport idézi Vitézy Dávidot, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkárát, aki elmondta: a megnövekedett energiaárak mellett is biztosítja és biztosítani fogja a kormány a közszolgáltatásokat, hogy Magyarországon az emberek számára továbbra is kiszámítható, megbízható legyen a közösségi közlekedés.

Az államtitkár kifejtette: egységes, összehangolt szolgáltatást szeretnének vasúton, autóbuszon minden utas számára. Ezt szolgálják a menetrendi fejlesztések idén, amelyek a budapesti elővárosi vonatokat, az összes főbb InterCityt és az ország számos régióját érintik.

A közlemény szerint a járványhelyzet okozta 20-30 százalékos visszaesés után az utasszámok már közelítenek a 2019 első kilenc hónapjának adataihoz. Akkor közel 103 millióan választották a vasúti utazást, míg idén szeptember végéig 96 millióan utaztak vonattal belföldön.

A távolsági közlekedésben már meg is haladta az utasszám a járvány előtti mértéket, 11,5 millió utas utazott a MÁV-Start távolsági járatain idén január és szeptember között, többen mint 2019-ben.

Decembertől változik a Volánbusz menetrendje is.

Az ország számos térségében a vasúti menetrend változásához kapcsolódóan vagy a helyiek igényei szerint bővül a buszos szolgáltatás. Módosul a ráhordó autóbuszjáratok közlekedése, új vasúti csatlakozások jönnek létre – jelezte a MÁV-Volán-csoport.

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még