Baleset

Árokba csúszott egy ukrán busz Kisvárdánál, több gyermek megsérült

Deutsch: A baloldal az ország energiafüggetlenségének megteremtését is meg akarja akadályozni

A magyar baloldal most már Magyarország energiafüggetlenségének megteremtését is meg akarja akadályozni – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában.

A kormánypárti politikus közölte: a héten az Európai Parlamentben a magyar baloldal összes képviselője leszavazta, hogy Magyarország az energetikai fejlesztésekre rendelkezésére álló európai uniós forrásokat olajipari infrastrukturális beruházásokra használja fel.

Hozzátette, a baloldal meg akarja akadályozni, hogy hazánk uniós forrásokat használhasson a létkérdést jelentő energiafüggetlenségünk megteremtéséhez. Ráadásul az atomenergiai beruházások támogatására is nemet mondott, ezzel is megakadályozva a magyar energiafüggetlenség megteremtését – jegyezte meg Deutsch Tamás.

Azt mondta, a baloldal az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete óta a magyar nemzeti érdekekkel ellentétesen háborúpárti álláspontot képvisel: ukrajnai fegyverszállítást szorgalmaz és magyar katonák részvételét latolgatta a háborúban.

Láttuk, hogy a baloldal lelkesen támogatta és támogatja az elhibázott uniós szankciókat, amelyek az egekbe emelték az energiaárakat és példátlanul magas inflációt okoztak” – jegyezte meg.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: a baloldal évek óta a saját hazája ellen áskálódik, és az összes elképzelhető politikai mesterkedést bevetve mindent megtesz annak megakadályozáséért, hogy a magyarok végre hozzájuthassanak a jog szerint Magyarországnak járó uniós pénzekhez.

Közölte: a magyar baloldal most már az energiafüggetlenségünk megteremtését is meg akarja akadályozni.

Ezzel pedig már szándékosan ártani akar Magyarországnak, a magyar embereknek. Ez elfogadhatatlan” – tette hozzá a politikus.

Ajánljuk még