logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vadászbombázók a magyar légtérben: látványos fotók a nemzetközi katonai gyakorlatról

| Szerző: hirado.hu
Látványos fotókat közölt Facebook-oldalán a Magyar Honvédség szolnoki helikopterbázisa az október végén lezajlott Neptune Strike 2022 elnevezésű többnemzeti gyakorlatról, amely hazánkat is érintette.

 

A Neptune Strike 2022 elnevezésű, nagyláthatóságú gyakorlatsorozat fő célja a NATO-tagállamok együttműködésének erősítése, illetve a levegő-föld integráció gyakorlása volt. Az F/A–18 E/F Super Hornet vadászbombázók a Földközi-tengeren szolgálatot teljesítő, az amerikai haditengerészet állományába tartozó USS George H.W. Bush repülőgép-hordozóról felszállva hajtottak végre feladatokat hazánk légterében október 10. és október 27. között.

A vadászbombázók magyar, német, olasz és amerikai előretolt repülésirányítókkal a közvetlen légi támogatás eljárásait gyakorolták nappal és éjszaka, száraz és éles bombavetéssel egybekötve az MH Bakony Harckiképző Központ, központi gyakorló- és lőtér, kőröshegyi lőtér szektorában. A gyakorlat kiváló lehetőséget teremtett az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, illetve az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár JTAC állományának a ritkán elérhető típussal való közös kiképzésre.

A gyakorlat során a magyar repülésirányítóknak lehetőségük nyílt nemzeteken és haderőnemeken átívelő tervezésre, levegő-föld tűztámogatás végrehajtására, illetve a honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központtal együttműködve légi utántöltések koordinálására.

A képek a szolnoki helikopterbázis Facebook-oldaláról származnak.

Ajánljuk még