logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jönnek az extra juttatások, pénteken utalják az emelt nyugdíjakat

| Szerző: hirado.hu
Péntektől érkeznek a nyugdíjak a nyugdíjprémiummal és a kiegészítéssel együtt – hívta fel a figyelmet Varga Mihály pénzügyminiszter, aki már azt is jelezte: jövő januárban újabb emelés lesz, amelynek mértékéről decemberben dönt a kormány.

 

Több mint 620 milliárd forint jut el a nyugdíjasokhoz – hangsúlyozta közösségi oldalán Varga Mihály. A pénzügyminiszter felhívta a figyelmet: péntektől érkeznek a nyugdíjak a nyugdíjprémiummal és a kiegészítéssel együtt.

Azoknak az időseknek, akik folyószámlával rendelkeznek, november 11-én, pénteken utal a Magyar Államkincstár, akiknek pedig a postás kézbesíti a nyugdíjat, azok november második felében, a nyugdíjnaptár szerint kapják meg a plusz pénzeket.

Varga Mihály kiemelte, a kormány a szankciós válságban is megőrzi a nyugdíjak értékét.

Ismert, a nyugdíjemelés 4,5 százalékos lesz, ám ez a többlet nemcsak a szokásos havi ellátás összegére rakódik rá, hanem januárig visszamenőleg az idén kifizetett teljes összegre, beleértve a februárban kiutalt 13. havi nyugdíjat is.

Idén összesen 14 százalékkal emelte nyugdíjakat a kormány – mutatott rá a tárcavezető, hozzátéve: jövő januárban újabb nyugdíjemelés várható, amelynek mértékéről decemberben dönt a kormány.

Magyarországon csaknem két és félmillió nyugdíjas él, akik átlagosan 167 ezer forintot kapnak havonta. A mostani, négy és fél százalékos emelésnek köszönhetően ez az összeg 174 ezer forintra emelkedik, ami mellé az érintettek megkapják a januárig visszamenőleg járó korrekciót és a prémiumot is.

Aki tehát eddig 167 ezres nyugdíjat kapott, most mintegy százezer forinttal többet, 260 ezer forintot vehet át a postástól.

A nyugdíjak egyébként 2010 óta – a most érkező emelést is figyelembe véve – összesen 66,8 százalékkal nőttek, a 13. havi nyugdíj visszaépítésével pedig mintegy húsz százalékkal javult a vásárlóerejük.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még