logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

TIM: Már több mint 130 ezer autó jár új rendszámmal

| Szerző: hirado.hu
Az újonnan forgalomba helyezett gépjárművek Magyarországon július elsejétől kapnak négy betűből és három számból álló hatósági jelzést. Az ilyen rendszámmal rendelkező autók száma az elmúlt egy hónapban több mint 30 ezerrel nőtt és ezzel már a 130 ezret is meghaladja – írja Facebook-bejegyzésében a Technológiai és Ipari Minisztérium.

A címeres rendszámtáblák több mint kétharmadát személygépjárművekre szerelték fel, azokból jelenleg több mint 95 ezer fut az utakon. Az újonnan forgalomba helyezett, zöld rendszámos járművek száma mostanra pedig már 6500 felett van – írják.

Az egyénileg választott vagy egyedileg rendelt jelzések iránti érdeklődés októberben tovább csökkent. Az elmúlt hónapban valamivel 250 alatt maradt az igénylések száma, az országosan mintegy 1500 forgalomban lévő ilyen rendszám nagyobb részét még júliusban adták ki.

Összességében az új autók növekedésének aránya az elmúlt hónapokhoz képest nem változott. Az eddigi adatokat egy teljes évre vetítve még mindig közel 400 ezerre rúghatna az új gépjárművek száma. Ez az adat meghaladja a tavalyi és tavalyelőtti 310-315 ezres darabszámot és felülmúlja a 2019-eset is, amikor 385 ezer új gépjármű állt forgalomba.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még