logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Egy nap alatt egymilliónál is több felajánlás érkezett

Egy nap alatt egymillió forintnál is több felajánlás érkezett a Jónak lenni jó! adományvonalára. Már több mint 11 millió forint gyűlt össze a közmédia hagyományos jótékonysági kampányában, amely idén a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének segít.

Egy zümmögve bolyongó légy szemszögéből láthatjuk a világot a Légy című animációs kifilmben. Rofusz Ferenc alkotása alig több mint 3 perc, mégis két évig készült. A film 1981-ben Oscar-díjat kapott Amerikában.

Mivel a 80-as években nem volt még ennyire fejlett a technológia a rendező és társai mintegy 3600 zsírkrétarajzot készítettek és rögzítették azokat.

Ez az egyik rajz a 3600 közül, amit a rajzfilmrendező felajánl a Jónak lenni jó című adomángyűjtő műsorba.

A közmédia kampánya idén a látássérült emberek megsegítésére gyűjt. A kedvezményezett a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, akik többek között kulturális terveik megvalósítására fogják fordítani a befolyt összeget.

A felajánlások folyamatosan érkeznek. Például ez a focilabda is, amit maga a világbajnok brazil labdarúgó, Ronaldinho dedikált.

A Jónak lenni jó adományvonalára egy nap alatt már 1 millió forintnál is több felajánlás érkezett és idáig összesen 11 millió forint gyűlt össze.

Aki segíteni szeretne, az megteheti, ha tárcsázza a 13-600-as telefonszámon a 96-os melléket. Minden hívás vagy sms 500 forintot jelent. A jótékonysági akció – ahogyan minden évben -, úgy idén is egy egész napos műsorfolyammal zárult december 18-án.

Ajánljuk még