logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyújtogattak a tüntetők az MTVA székháza előtt

Gyújtogattak a tüntetők tegnap az MTVA épülete előtt. A demonstráció szervezője, Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a színpadon azt mondta: blokádot hirdettek, ezért arra kérte a résztvevőket, hogy a beszédek elhangzása után teljesen vegyék körbe a területet, elzárva minden bejáratot. A tüntetők figyelmét arra is felhívta, hogy amíg nem mennek haza, addig zárva lesznek a bejáratok. Nem sokkal később azonban Hadházy Ákos már nem tudta kézben tartani az eseményeket, többen fáklyákat dobáltak az egyik bejárat elé, a tüzet a rendőrök oltották el – számolt be az M1 Híradó.

Elszenesedett fáklyák, megégett emblémák, összefirkált falak és ajtók. Ezt hagyták maguk után a tüntetők péntek este az MTVA székházánál. Gyújtogattak és lefestették az egyik bejáratot, de a macskaköveket is felszedték.

Még szombat reggel is látszódtak a károkozás nyomai az épület előtt: a megrongált csatornalogók és a felszedett járda darabjai. A tüntetésen az oktatás és a sajtó szabadságát követelve rendezték. Több tanár és diák is felszólalt. A színpadon megjelent Ferencváros baloldali polgármestere is. Baranyi Krisztina a brüsszeli szankciók mellett szólalt fel.

Kapcsolódó tartalom

A tüntetést az oktatás és a sajtó szabadságát követelve rendezték. Több tanár és diák is felszólalt.

A színpadon megjelent Ferencváros baloldali polgármestere is. Baranyi Krisztina a brüsszeli szankciók mellett szólalt fel.

„Nem tudom mekkora szerepük van Putyin hadseregének vereségében, de valamekkora biztosan. Tehát a szankciók működnek”

– mondta a színpadon.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő felhívására érkeztek a tüntetők. A politikus a színpadon állva hergelni kezdte a résztvevőket és azt mondta: eredetileg blokádot hirdettek, ezért arra kérte a résztvevőket, hogy a beszédek elhangzása után teljesen vegyék körbe a területet, elzárva az MTVA minden bejáratát.

Az alig néhány száz demonstráló el is kezdte körbevenni az épületet. Hangos skandálásba kezdtek. Fáklyákat gyújtottak és máglyát raktak a bejárat előtt. A tüzet a rendőrök hiába oltották el többször, újra meggyújtották.

Közben pedig nyomultak előre. Végül a rendőrök felsorakoztak a bejárathoz, amiért őket is támadni kezdték.

Az egyre agresszívebb tüntetőket Hadházy Ákos távolról figyelte. Nem ment közéjük, a rendőrsorfal mögül figyelt.

Hadházy Ákos amikor látta, hogy elszabadultak az indulatok, próbálta a tömeget nyugtatni és arra kérte őket, hogy menjenek haza.

De sikertelenül, sőt,

a politikus jó éjszakát kívánva távozott a helyszínről.

A tüntetők végül megunták, miután elfogytak a fáklyáik, ők is elkezdtek hazaindulni.

A tüntetők ellen garázdaság miatt tettek bejelentést – tudta meg a Magyar Nemzet. A portál azt írja: Hadházy Ákost is feljelentették, közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület gyanúja miatt. Egy magánszemély fordult a rendőrséghez és a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez. A Magyar Nemzethez is eljuttatott bejelentésben arra is emlékeztet, hogy egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a tevékenység, amit szerinte Hadházy Ákos folytatott az MTVA-székházánál.

Kapcsolódó tartalom

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Forrás: M1
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2022/11/capture_20221105130952-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Forrás: M1
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2022/11/capture_20221105131128-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még