logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Remekül helytálltak a magyar robbanóanyag-kereső kutyák a nemzetközi megméretésen

| Szerző: hirado.hu

A Magyar Honvédség tűzszerész- és hadihajós ezredének robbanóanyag-kereső kutyás századának katonái is részt vettek szolgálati kutyáikkal a francia szárazföldi haderő munkakutyás lövészezredének szervezésében lezajlott katonakutya-bajnokságon. A franciaországi nemzetközi versenyre összesen százötven, a világ különböző országaiból érkezett munkakutyát neveztek be.

Pásztor Antal százados és Serb Lajos törzsőrmester három szolgálati kutya bevonásával teljesítette a robbanóanyag-kereső kutyák részére kiírt feladatokat – tudatta az alakulat.

A Honvédelem.hu szeptemberben arról írt, hogy a kutyák kiképzőikkel tíznapos felkészítésen vettek részt, amely vizsgával zárult, ahol személy-, csomag-, épület-, gépjármű- és területátvizsgálás mellett alapengedelmességi feladatokat is végre kellett hajtaniuk a résztvevőknek.

Kapcsolódó tartalom

A robbanóanyag-kereső kutyák kiképzéséről korábban, 2020-ban tett közzé videót a Magyar Honvédség. Ebből kiderül többek közt, hogy az MH 1. Honvéd Tűzszerész- és Hadihajós Ezred kutyái mintegy harmincféle robbanóanyagot képesek megtalálni, amit passzívan, tehát ugatás és kaparás nélkül jeleznek a kutyavezetőknek. Éles helyzetekben is bizonyítottak már, mind belföldön, mind külszolgálatban.

A kiemelt kép a csapat Facebook-oldaláról származik.

Ajánljuk még