Fontos

Ma 13 órától Kormányinfó

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Olvasóink többsége negatív véleménnyel van a halloweenról

| Szerző: hirado.hu
A keresztény kultúrkörben sok évszázados hagyomány a mindenszentek ünnepe és a halottak napja, ám az utóbbi években egyre nagyobb teret hódít az angolszász ünnepkörhöz tartozó halloween. Sokan gondolják, nincs szükség nálunk a tengerentúli ünnepre, de kétségtelen, hogy a tökfaragás és a csokivadászat őrülete bizony Magyarországon is egyre elterjedtebb. Ezzel kapcsolatban a hirado.hu korábban megkérdezte olvasóit, mit gondolnak arról, hogy Magyarországon is hódít a halloween?

A szavazás végeredményéből pedig kiderül, hogy a voksolók többsége – 52 százaléka – úgy gondolja, baj, hogy a magyar fiatalok már szinte többet tudnak a halloweenról, mint a mindenszentek és a halottak napja jelentőségéről.

A voksolók 19 százaléka határozott véleményen van a halloweennel kapcsolatban, ők úgy vélik, tiszteletlenség lármás fesztivállal emlékezni az elhunytakra.

A szavazók 16 százaléka szerint pedig zavaró, hogy a kereskedelem rátelepedett a „halloweenbizniszre”, és a magyar üzletek is rogyásig telnek halloweeni kellékekkel, dekorációkkal, jelmezekkel.

Mindössze 13 százalék véli úgy, hogy van hazánkban is létjogosultsága a tájidegen ünnepeknek, és kiválthatják a meglévőket.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még