logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Marco Rossit lenyűgözte a Budai Vár felújított Szent-István terme

| Szerző: hirado.hu
Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt a 100324. látogatója a Szent István-teremnek. Úgy vélte, feleségének is tetszene az aprólékosan megmunkált Zsolnay-kandalló, az olasz mesterek függönyei.

A magyar labdarúgó-válogatott népszerű szövetségi kapitánya, Marco Rossi is ellátogatott a Szent István-terembe – olvasható a Várkapitányság közleményében.

Továbbra is töretlen az érdeklődés a Budavári Palota elsőként újjáépített helyisége, a Szent István-terem és a hozzá tartozó kiállítás iránt, már több mint 100 ezren nézték meg. A magyar csapat kapitánya volt a 100324. látogató.

Kapcsolódó tartalom

Az olasz labdarúgó, edző és kapitány korábban már többször ellátogatott a budai Várba, de csak most látta először az újjászületett Szent István-termet, amelyet lenyűgözőnek talált. Úgy vélte, feleségének is tetszene az aprólékosan megmunkált Zsolnay-kandalló, az olasz mesterek függönyei vagy az egyedülálló parketta látványa. A látogatást emléklap örökítette meg, amelyet Madaras Bence, a Várkapitányság vezérigazgatója adott át a szövetségi kapitánynak.

Fotó: Madaras Bence, a Várkapitányság vezérigazgatója és Marco Rossi (Forrás: Várkapitányság)

A mester azt is elárulta, hogy először a feleségével járt a Budavári Palotanegyedben és jóleső érzés tölti el, amikor meglátja a Puskás Aréna körvonalait a Várból.

A II. világháborúban elpusztult történelmi helyiség a Nemzeti Hauszmann Program részeként, az eredeti tervek alapján született újjá.

Ajánljuk még