logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A november jó híre: érkezik az emelt nyugdíj és a nyugdíjprémium

| Szerző: hirado.hu
Novemberben újabb nyugdíjemelést hajt végre a kormány, valamint nyugdíjprémium kifizetéséről is döntött az Országgyűlés, amelyet az ország gazdasági teljesítménye indokol. Ráadásul visszaállították a 13. havi nyugdíjat is, ami nagy segítség lehet az időseknek az emelkedő infláció miatt. Januártól további emelésre számíthatnak a nyugdíjasok, az emelés mértékéről a jegybank inflációs előrejelzése alapján születik majd döntés.

A családi pótlékot már megkapták a szülők, az időseknek pedig hamarosan érkezik a megemelt nyugdíj és nyugdíjprémium is. A folyószámlákra a nyugdíjakat egy hét múlva, vagyis november 11-én utalják, akiknek pedig a postás viszi, az az eddig megszokott naptári napon kapja az emelt összeget – hangzott el az M1 Híradó című műsorában.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt támogatás a családoknak és az időseknek

A Híradóban elmondták, hogy a gyermekes szülők már csütörtökön megkapták a családi pótlékot. Az állami támogatás fontosságáról egy megkérdezett anyuka úgy nyilatkozott, hogy számukra is nagy segítség a családi pótlék. Ők például félreteszik folyamatosan, hogy amikor majd a gyermekük egyetemre megy, tudják finanszírozni a tanulmányait.

Jövő héten pedig az időseket támogatására szolgáló megemelt nyugdíj és a nyugdíjprémium érkezik. Az M1-nek nyilatkozó egyik nyugdíjas asszony például arról beszélt, hogy a szankciós infláció miatt sokat emelkedtek az árak, ezért nagyon örül a magasabb összegűnek.

Kapcsolódó tartalom

A novemberi lesz a harmadik nyugdíjemelés idén

A Híradóban emlékeztettek, hogy januárban 5, júliusban 3,9, most pedig további 4,5 százalékkal emelkedtek a juttatatások. Vagyis idén összesen 13,4 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak.

Ráadásul a kormány ebben az évben visszaadata a nyugdíjasoknak járó 13. havi járandóságot is, ami további 8 százalékos emeléssel ér fel.

Kapcsolódó tartalom

A kormány a nyugdíj-kiegészítésre és a nyugdíjprémium kifizetésére több mint 240 milliárd forintot fordít.

Annak, aki átlagnyugdíjat kap – ami szeptemberben 167 ezer forint volt –, több mint 174 ezer forintra emelkedik a havi juttatása. Ehhez jön még a visszamenőleg járó emelés és a nyugdíjprémium. Így nekik ebben a hónapban csaknem 260 ezer forintot visz ki a postás.

Az emelést és a prémiumot az öregségi nyugdíjasok a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják néhány nap múlva.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelten fontos az idősek megbecsülése

Ábrahám Katalin, az Idősügyi Tanács tagja a Kossuth Rádiónak elmondta, hogy minden nyugdíjasnak nagy segítséget jelentenek az emelések, valamint a nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj kifizetése. Elmondása szerint a nyugdíjas emberek többsége értékeli a kormány lépéseit, és úgy látják, hogy törődnek velük.

Ajánljuk még