logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

48 perc – Netanjahu győzelme Magyarországnak fontos szövetségest jelent

| Szerző: hirado.hu
Benjamin Netanjahu izraeli győzelme is terítékre került a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban, melynek vendégei ezúttal Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője, Bayer Zsolt író, publicista és Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója voltak.

Lánczi Tamás Benjamin Netanjahu izraeli győzelmét is megemlítette, erről kérdezte vendégeit.

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója azt mondta, bár vannak világnézeti különbségei Netanjahuval, de örül annak, hogy visszatért. Rámutatott, senki nem tudott olyan stabilan hatalomban maradni, mint ő, ráadásul komoly víziója van arról, hogy Izraelnek merre kell mennie.

Bayer Zsolt író, publicista arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ az atomfegyverek leszerelésére szólította fel Izraelt anélkül, hogy ezt az Egyesült Államok megvétózta volna. Netanjahu győzelmének másnapján egy német lapban szélsőjobboldalizzák a régi-új miniszterelnököt. Most nagyon aggódnak az izraeli demokráciáért, miközben tíz éve még a modern antiszemitizmusnak nevezték az Izrael-ellenességet.

A nyugati világban most úgy gyalázzák a zsidó államot, mint ahogy azt a 60-as években tette a Szovjetunió.

Kapcsolódó tartalom

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője arról beszélt, hogy Magyarországnak három olyan szövetségese van, amelyek békét akarnak: Izrael, Törökország és a Vatikán. A három ország nagyon különbözően gondolkodik, más a világlátásuk és egymással nincsenek feltétlenül jóban, de Magyarországhoz hasonlóan mindegyik a békét szorgalmazza. Netanjahu személyében egy olyan izraeli miniszterelnök tér vissza, akivel Orbán Viktornak személyesen is jó a viszonya, ez pedig a politikában rendkívül sokat jelent, így a Magyarország–Izrael-szövetség továbbra is létezni fog a nemzetközi politikában.

Fodor Gábor azt említette meg, hogy

Donald Trump elnöksége idején, Benjamin Netanjahu miniszterelnöksége alatt indult meg az arab–izraeli együttműködés, ami hatalmas eredmény és a Közel-Kelet hosszú távú békéje miatt rendkívül fontos.

Kiemelt kép: hirado.hu

Ajánljuk még