logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ungár Péter azt állítja, semmit sem tudott az amerikai pénzekről

| Szerző: hirado.hu
Dermesztőnek nevezte a baloldal amerikai kampánypénzeit Ungár Péter. Az LMP társelnöke azt állítja, nem tudott a külföldi finanszírozásról, és fogalma sincs, mire lettek elköltve a dollármilliók, mert ők biztosan nem láttak belőle egy fillért sem a kampány során.

 

„Ha tudtuk volna mi, LMP-sek, hogy ennyi külföldi pénz jött, akkor nem fizetünk be ennyit az ellenzéki kampányba. Akkor azt mondtuk volna, hogy oldják meg. Micsoda dolog ez?! Nem tudott erről senki” – így kommentálta a baloldal kampányfinanszírozási botrányát a 24.hu-nak adott interjúban Ungár Péter. Az LMP társelnöke szerint a pártelnöki találkozókon nem volt szó az Amerikából érkező pénzekről, és szerinte a kampányban nem is látszódott a külföldi támogatás.

„A mi jelöltjeink, akiknek a kampányát csináltuk Gödöllőn vagy Nagykátán, nem látták. Kaptunk egyszer tollakat, utólag is köszönjük szépen. Hol van ez a pénz? Nem tudjuk. Semmi foganatja nem volt” – mondta a politikus, majd úgy fogalmazott: dermesztő ez a pénz, és dermesztő, hogy sokan nem érzik problémának.

Ungár nem kímélte Márki-Zay Pétert, amiért az korábban elszólta magát: „Mi az, hogy a választás után azért derül ki ez az egész, mert a jelölt nem tudja azt eldönteni, hogy lehet-e olyan neuron az agyában, amit nem mond ki a száján?”

Hozzátette: nem a politikai alkalmasságot sugallja, hogy Márki-Zay egy podcastban, tulajdonképpen véletlenül számol be az amerikai kampánypénzekről, miközben nem szól a dologról azoknak, akiknek a logója ott van a neve mögött.

Korábban megírtuk, titkosszolgálati vizsgálatot indított az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a baloldalhoz érkező külföldi források ügyében, amelyről még augusztusban szólta el magát Márki-Zay Péter. Mint kiderült, a mostani választási kampányban százmilliókat kapott az Action for Democracy nevű amerikai szervezeten keresztül a hazai baloldal. A pénz a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett, amely összességében többmilliárdos támogatást zsebelt be az elmúlt időszakban.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még