Fontos

Erős szélvihar csap le az országra

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

NAV: három hatóság is szabálytalanságokat talált egy tüzelőanyag-kereskedőnél

Három hatóság munkatársai is szabálytalanságokat találtak egy próbavásárlás során egy tüzelőanyag-kereskedőnél – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

A NAV azt írta, hogy „semmi sem stimmelt” annál a tüzelőanyag-kereskedőnél, akit a kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztálya és a Nébih együttmködésével közösen ellenőriztek.

A közösségi médiában hirdető kereskedőtől az ellenőrök két köbméter cser és tölgy tűzifát rendeltek 81 ezer forintért, hatezer forintos fuvardíjjal. A megrendelés kiszállításakor a NAV revizorai se nyugtát, se számlát nem kaptak a vásárlásról – tették hozzá, kitérve arra, hogy ezért akár egymilliós bírságot is kiróhatnak.

Az eladásnál nem csak a NAV talált szabálytalanságokat: a fogyasztóvédelmi hatóság megállapította, hogy a megrendelt tűzifa minősége ugyan megfelelő, de mennyisége már nem. A kereskedő a két köbméter helyett a valóságban csak 1,6 köbméter tüzelőt szállított le, így 16 000 forinttal károsította meg az ügyfelet. Ezért a kormányhivatal fogyasztóvédelmi bírságot szabhat ki – tették hozzá.

A Nébih a faanyag eredetét vizsgálta, de kiderült, hogy a kereskedő nem tudja igazolni az áru származását, a fuvarnak nem volt megfelelő szállítójegye sem, ezért a tűzifa zár alá került.

A vállalkozás telephelyén található nagy mennyiségű faanyag eredetigazolásával kapcsolatban az ügyfél nem volt együttműködő, ezért a Nébih további vizsgálatokat végez – írták.

A tapasztaltak miatt a NAV is további adóellenőrzést végez a vállalkozásnál – áll a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még