logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor felszólította a baloldalt: álljon ki Magyarország mellett Brüsszelben

| Szerző: hirado.hu
Ne akadályozzák Brüsszelben a Magyarországnak járó kedvező döntést – erre kérte a baloldali képviselőket a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő az azonnali kérdések órájában azt mondta, jelenleg minden többletbevétel a rezsivédelmi alapba megy, ezért is fontosak az uniós források, amelyek a következő három évben 21, 25, valamint 29 százalékos pedagógusbér-emelést tesznek lehetővé.

 

„Ha Magyarország maradéktalanul megkapja, ami jár neki, abban az esetben 2023-ban 21 százalékot, 2024-ben 25 százalékot, 2025-ben pedig 29 százalékot tudunk emelni a pedagógusok fizetésén” – jelentette ki az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő Harangozó Tamás MSZP-s képviselő azonnali kérdésére válaszolt, aki vitatta, hogy az uniós források hiánya miatt nincs elég pénz a pedagógusok béremelésére.

Orbán Viktor leszögezte: jelenleg a költségvetés minden egyes többletbevétele a rezsivédelmi alapba megy, ebből fizeti ki a kormány azt a havi 181 ezer forintot, amit minden család – ide értve a pedagógusok családjait is – megkap.

Felidézte, a pedagógusok részére 2020-ban történt egy tízszázalékos emelés, amit 2021-ben és az idei évben is újabb tíz-tíz százalékos emelés követett.

Orbán Viktor szerint ha nem kapjuk meg az uniós forrásokat, akkor a következő években is csak tíz százalékot tud a kormány emelni a tanárok fizetésén, vagyis a tervezett három helyett csak négy-hat év alatt lehetne a kívánt szintre felemelni a béreket.

„Ezért én azt kérem önöktől, és azt tanácsolom önöknek, hogy ha azt akarják, hogy Magyarországon gyorsabban nőjenek a pedagógusbérek, mint az évi tíz százalék, akkor legyenek kedvesek, és álljanak ki Magyarország mellett Brüsszelben”

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

 

Ajánljuk még