logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó – Ronaldinho által dedikált labdára is lehet licitálni a közmédia jótékonysági akcióján

| Szerző: hirado.hu
Újabb rendkívüli felajánlás érkezett a Jónak lenni jó akcióba: így Ronaldinho-relikviára is lehet majd licitálni a jótékonysági műsorban. A közmédia akciója idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét segíti: nélkülözhetetlen segédeszközökre és vakvezető kutyák kiképzésére gyűjtünk. Eddig 9 és fél millió forint érkezett.

 

Ronaldihno már többször járt Budapesten, legutóbb októberben láthatta a közönség a brazilok Bajnokok Ligája-győztes, aranylabdás focistáját, de 2019-ben is ellátogatott a European Teqball Tour döntőjére. A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak. Az M2 Petőfi TV műsorában beszélt arról korábban a világsztár sportoló, hogy rajong a magyar találmányért.

„Már van Copacabanán Teqball asztal, és nagyon boldog vagyok, hogy már egész Brazília-szerte vannak Teqball asztalok és hogy az országom is ennyire megszállottja lett ennek a játéknak” – mondta a futballista.

A névjegyét is otthagyta egy teqball labdán, amelyet Borsányi Gábor, a teqball egyik társalapítója ajánlott fel a Magyar Ezüstcipő Hallássérült Fiatalok Focisuli Alapítványnak. Az iskola vezetője a Jónak lenni jó kampányának ajánlotta fel most ezt annak reményében, hogy a befolyt összegből támogathatják a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét.

„Én úgy gondolom, hogy, hát Ronaldhino-t rengetegen szeretik és istenítették, egy fantasztikus labdarúgó, egy fantasztikus sportpályafutás áll mögötte, úgyhogy mi 100 ezer forintot gondoltunk, hogy ennyi a licit” – nyilatkozta Fekete László, a Magyar Ezüstcipő Hallássérült Fiatalok Focisuli Alapítvány képviselője.

A tizenegyedik adománygyűjtő kampány október közepén indult, azóta csaknem 9,5 millió forint gyűlt össze. Az adakozók abban segíthetnek, hogy minél több látássérült ember juthasson vakvezető kutyához. Segíteni hívásonként 500 forinttal a 13600-as telefonszámon, a 96-os azonosító megadásával lehet, illetve SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra.

A Jónak lenni jó idén is egész napos műsorfolyammal zárul – december 18-án.

Ajánljuk még