logo

Műsorújság

Fontos

Kubatov Gábor: Mérhetetlenül riasztó a baloldali polgármesterek teljesítménye

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Európai hulladékcsökkentési hét: jövő péntekig várják az önkéntesek jelentkezését

November 11-ig lehet jelentkezni önkéntes akciószervezőnek az európai hulladékcsökkentési hétre, amelynek idén a fő témája A körforgásos, fenntartható textíliák – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Olyan akciókat várnak, melyek középpontjában a textil- és ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a textilek, ruhák újrahasználata és újrahasznosítása, valamint élettartamának növelése áll – mondta Raisz Anikó, a TIM környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára.

Az európai hulladékcsökkentési hetet minden évben november utolsó heteiben tartják, idén november 19. és 27. között lesz.

A 2009-ben indított kezdeményezés célja, hogy önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

A projekt minden európait arra ösztönöz, hogy ne csak a novemberi héten hajtson végre figyelemfelh– fogalmazott az államtitkár.

A TIM közleménye felidézi: Magyarországon 2012 óta szervezik meg az eseményt, amely egyre népszerűbb. Tavaly az európai hulladékcsökkentési hét során Európa-szerte 12 400, Magyarországon pedig több mint 200 akciót valósítottak meg a programhoz csatlakozó önkéntesek.

A szemléletformáló kampány magyarországi koordinátora a Technológiai és Ipari Minisztérium felkérésére és támogatásával 2022-ben is az ÉMI Nonprofit Kft., az akcióötletekkel november 11-ig lehet regisztrálni a szervezet honlapján, további információk az alábbi oldalon érhetők el.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még